Salah, die eind december al door de BBC bekroond werd met de titel van beste Afrikaanse speler van 2018, werd verkozen door een jury samengesteld uit trainers en ploegkapiteinen van de landenploegen van de 54 CAF-leden, aangevuld met journalisten en oud-legendes uit het Afrikaanse voetbal. De prijs werd dinsdagavond uitgereikt tijdens een gala-avond georganiseerd door de Afrikaanse voetbalbond (CAF) in Dakar, hoofdstad van Senegal.

De 26-jarige aanvaller van de Reds komt zo in het selecte clubje van spelers terecht die de titel meerdere keren op rij wonnen, zoals de Senegalees El Hadji Diouf (2001, 2002), de Ivoriaan Yaya Touré (2011, 2012) en de Kameroener Samuel Eto'o (2003, 2004).

Andere prijzen

De Fransman Hervé Renard, bondscoach van Marokko, werd tot coach van het jaar verkozen.

De jonge Marokkaanse rechtsback Achraf Hakimi, door Real Madrid verhuurd aan Borussia Dortmund, won de prijs van jongere van het jaar.

De prijs voor het beste mannelijke team kwam Mauritanië toe, terwijl Nigeria bij de vrouwen won.

Speelster van het jaar werd de Zuid-Afrikaanse Chrestinah Thembi Kgatlana, speelster van het toernooi en topschutter op het jongste Afrikaans kampioenschap voetbal voor vrouwen.

Salah, die eind december al door de BBC bekroond werd met de titel van beste Afrikaanse speler van 2018, werd verkozen door een jury samengesteld uit trainers en ploegkapiteinen van de landenploegen van de 54 CAF-leden, aangevuld met journalisten en oud-legendes uit het Afrikaanse voetbal. De prijs werd dinsdagavond uitgereikt tijdens een gala-avond georganiseerd door de Afrikaanse voetbalbond (CAF) in Dakar, hoofdstad van Senegal.De 26-jarige aanvaller van de Reds komt zo in het selecte clubje van spelers terecht die de titel meerdere keren op rij wonnen, zoals de Senegalees El Hadji Diouf (2001, 2002), de Ivoriaan Yaya Touré (2011, 2012) en de Kameroener Samuel Eto'o (2003, 2004).De Fransman Hervé Renard, bondscoach van Marokko, werd tot coach van het jaar verkozen. De jonge Marokkaanse rechtsback Achraf Hakimi, door Real Madrid verhuurd aan Borussia Dortmund, won de prijs van jongere van het jaar. De prijs voor het beste mannelijke team kwam Mauritanië toe, terwijl Nigeria bij de vrouwen won. Speelster van het jaar werd de Zuid-Afrikaanse Chrestinah Thembi Kgatlana, speelster van het toernooi en topschutter op het jongste Afrikaans kampioenschap voetbal voor vrouwen.