Borussia Dortmund heeft aanvaller Jadon Sancho een monsterboete van liefst 100.000 euro opgelegd, omdat hij te laat terugkeerde na interlands met Engeland vorige week. Dat berichtte het Duitse dagblad Bild. De negentienjarige Sancho werd door coach Lucien Favre ook uit de selectie gelaten voor de topper van afgelopen zaterdag, thuis tegen leider Borussia Mönchengladbach (1-0). Dortmund wilde maandag geen commentaar geven op de hoogte van de boete.

"Jadon is snel opgegroeid en tast zo af en toe nog eens de grenzen van het toelaatbare af", reageerde sportief directeur Michael Zorc bij tv-zender Sky. "Dan komen wij in beeld om die grenzen opnieuw duidelijk af te bakenen." Zorc bevestigde ook nog dat zijn interne schorsing maar voor één duel gold. "Wij verwachten dat hij woensdag op bezoek bij Inter Milaan opnieuw zal spelen."

Sancho maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugd van Manchester City naar Borussia Dortmund. In Duitsland ontpopte hij zich al snel tot een revelatie. Hij kwam bij Dortmund tot dusver tot achttien goals en dertig assists in 66 officiële duels. Sancho speelde intussen ook al tien interlands (waarin hij twee keer scoorde) voor Engeland.

Borussia Dortmund heeft aanvaller Jadon Sancho een monsterboete van liefst 100.000 euro opgelegd, omdat hij te laat terugkeerde na interlands met Engeland vorige week. Dat berichtte het Duitse dagblad Bild. De negentienjarige Sancho werd door coach Lucien Favre ook uit de selectie gelaten voor de topper van afgelopen zaterdag, thuis tegen leider Borussia Mönchengladbach (1-0). Dortmund wilde maandag geen commentaar geven op de hoogte van de boete."Jadon is snel opgegroeid en tast zo af en toe nog eens de grenzen van het toelaatbare af", reageerde sportief directeur Michael Zorc bij tv-zender Sky. "Dan komen wij in beeld om die grenzen opnieuw duidelijk af te bakenen." Zorc bevestigde ook nog dat zijn interne schorsing maar voor één duel gold. "Wij verwachten dat hij woensdag op bezoek bij Inter Milaan opnieuw zal spelen." Sancho maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugd van Manchester City naar Borussia Dortmund. In Duitsland ontpopte hij zich al snel tot een revelatie. Hij kwam bij Dortmund tot dusver tot achttien goals en dertig assists in 66 officiële duels. Sancho speelde intussen ook al tien interlands (waarin hij twee keer scoorde) voor Engeland.