Anderlecht was voor de loting in het Grimaldi Forum in Monaco ingedeeld in de laatste pot vier en wist dat het kleppers als Bayern München, Real Madrid of Manchester City kon treffen.

Uiteindelijk kwam Paars-wit terecht in groep D met als tegenstanders Arsenal uit pot 1, Dortmund uit pot 2 en Galatasaray uit pot 3.

Mooie affiches

Mooie affiches dus, niet al te lastige verplaatsingen en misschien wel mogelijkheden op een derde plaats die naar de Europa League kan leiden.

The Londenaars, met toppers als Mesut Özil en Alexis Sanchez in de rangen, werden vorig seizoen vierde in de Premier League, de Duitsers vicekampioen in de Bundesliga en de Turken kampioen in de Süper Lig.

Anderlecht had zich rechtstreeks verzekerd voor de groepsfase van het kampioenenbal door vorig seizoen de landstitel te pakken in de Jupiler Pro League.

Programma

Anderlecht start op dinsdag 16 september met een uitwedstrijd bij Galatasaray. Op speeldag twee (woensdag 1 oktober) ontvangt de selectie van coach Besnik Hasi Dortmund en op de derde speeldag (woensdag 22 oktober) krijgen de Brusselaars de Gunners over de vloer.

Twee weken later, op dinsdag 4 november, trekt RSCA naar het Londense Emirates Stadium en op de vijfde en voorlaatste speeldag (woensdag 26 november) komt Galatasaray naar het Astridpark. Anderlecht sluit zijn groepsfase op 9 december af met een uitwedstrijd in Dortmund.

Alle wedstrijden worden om 20u45 op gang gefloten.

Top twee

De top twee van de acht groepen mogen naar de achtste finales, de nummers drie worden opgevist in de zestiende finales van de Europa League.

De finale van het kampioenenbal wordt op zaterdag 6 juni 2015 in het Olympiastadion in Berlijn afgewerkt.

Alle groepen

Het Russische Zenit Sint-Petersburg, dat Standard uit de groepsfase hield, neemt het in groep C op tegen Benfica, Bayer Leverkusen en AS Monaco.

Alle groepen op een rijtje:

Groep A: Atletico Madrid, Juventus, Olympiacos, Malmö FF

Groep B: Real Madrid, Basel, Liverpool, Ludogorets

Groep C: Benfica, Zenit, Leverkusen, Monaco

Groep D: Arsenal, Dortmund, Galatasaray, Anderlecht

Groep E: Bayern München, Manchester City, CSKA Moskou, AS Roma

Groep F: Barcelona, PSG, Ajax, APOEL Nicosia

Groep G: Chelsea, Schalke 04, Sporting Lissabon, Maribor

Groep H: Porto, Shakhtar Donetsk, Athletic Bilbao, BATE Borisov

Anderlecht was voor de loting in het Grimaldi Forum in Monaco ingedeeld in de laatste pot vier en wist dat het kleppers als Bayern München, Real Madrid of Manchester City kon treffen.Uiteindelijk kwam Paars-wit terecht in groep D met als tegenstanders Arsenal uit pot 1, Dortmund uit pot 2 en Galatasaray uit pot 3.Mooie affiches dus, niet al te lastige verplaatsingen en misschien wel mogelijkheden op een derde plaats die naar de Europa League kan leiden.The Londenaars, met toppers als Mesut Özil en Alexis Sanchez in de rangen, werden vorig seizoen vierde in de Premier League, de Duitsers vicekampioen in de Bundesliga en de Turken kampioen in de Süper Lig. Anderlecht had zich rechtstreeks verzekerd voor de groepsfase van het kampioenenbal door vorig seizoen de landstitel te pakken in de Jupiler Pro League.Anderlecht start op dinsdag 16 september met een uitwedstrijd bij Galatasaray. Op speeldag twee (woensdag 1 oktober) ontvangt de selectie van coach Besnik Hasi Dortmund en op de derde speeldag (woensdag 22 oktober) krijgen de Brusselaars de Gunners over de vloer. Twee weken later, op dinsdag 4 november, trekt RSCA naar het Londense Emirates Stadium en op de vijfde en voorlaatste speeldag (woensdag 26 november) komt Galatasaray naar het Astridpark. Anderlecht sluit zijn groepsfase op 9 december af met een uitwedstrijd in Dortmund. Alle wedstrijden worden om 20u45 op gang gefloten. De top twee van de acht groepen mogen naar de achtste finales, de nummers drie worden opgevist in de zestiende finales van de Europa League. De finale van het kampioenenbal wordt op zaterdag 6 juni 2015 in het Olympiastadion in Berlijn afgewerkt.Het Russische Zenit Sint-Petersburg, dat Standard uit de groepsfase hield, neemt het in groep C op tegen Benfica, Bayer Leverkusen en AS Monaco.Alle groepen op een rijtje:Groep A: Atletico Madrid, Juventus, Olympiacos, Malmö FFGroep B: Real Madrid, Basel, Liverpool, LudogoretsGroep C: Benfica, Zenit, Leverkusen, Monaco Groep D: Arsenal, Dortmund, Galatasaray, AnderlechtGroep E: Bayern München, Manchester City, CSKA Moskou, AS RomaGroep F: Barcelona, PSG, Ajax, APOEL NicosiaGroep G: Chelsea, Schalke 04, Sporting Lissabon, MariborGroep H: Porto, Shakhtar Donetsk, Athletic Bilbao, BATE Borisov