In de terugmatch van de achtste finales van de Champions League ontvangt Chelsea het Galatasaray van Didier Drogba. Manager José Mourinho vindt de Ivoriaan, die acht seizoenen voor The Blues speelde, op zijn 36e nog altijd een van de beste spitsen.

'Is Drogba op zijn 36e dezelfde speler als op zijn 26e? Niemand is dat, maar hij is zeker nog altijd een van de beste aanvallers in de wereld,' aldus Mourinho.

Clubicoon

Drogba verliet Chelsea in de zomer van 2012 na acht seizoenen, waarin hij 157 doelpunten maakte in 342 wedstrijden.

In de Champions League-finale van dat jaar scoorde hij de beslissende penalty tegen Bayern München en werd hij tot Man van de Match uitgeroepen.

Volgens Mourinho lijdt het geen twijfel dat Drogba ooit nog terugkeert naar Londen. 'Wanneer weet ik niet. Als speler, als coach of als vertegenwoordiger? Volgend jaar, binnen vijf jaar of binnen tien jaar? Ook dat weet ik niet,' aldus The Special One.

'Maar hij betekent zoveel voor de club en de club zoveel voor hem, dat ik denk dat hij hier op een dag terug zal staan.'

In de terugmatch van de achtste finales van de Champions League ontvangt Chelsea het Galatasaray van Didier Drogba. Manager José Mourinho vindt de Ivoriaan, die acht seizoenen voor The Blues speelde, op zijn 36e nog altijd een van de beste spitsen. 'Is Drogba op zijn 36e dezelfde speler als op zijn 26e? Niemand is dat, maar hij is zeker nog altijd een van de beste aanvallers in de wereld,' aldus Mourinho. Clubicoon Drogba verliet Chelsea in de zomer van 2012 na acht seizoenen, waarin hij 157 doelpunten maakte in 342 wedstrijden. In de Champions League-finale van dat jaar scoorde hij de beslissende penalty tegen Bayern München en werd hij tot Man van de Match uitgeroepen. Volgens Mourinho lijdt het geen twijfel dat Drogba ooit nog terugkeert naar Londen. 'Wanneer weet ik niet. Als speler, als coach of als vertegenwoordiger? Volgend jaar, binnen vijf jaar of binnen tien jaar? Ook dat weet ik niet,' aldus The Special One. 'Maar hij betekent zoveel voor de club en de club zoveel voor hem, dat ik denk dat hij hier op een dag terug zal staan.'