Mourinho haalde Salah in 2014 naar Chelsea, maar de aanvaller brak er nooit door. Na uitleenbeurten aan Fiorentina en AS Roma werd de Egyptenaar in 2016 definitief verkocht aan de Giallorossi. Liverpool haalde hem daar vorige zomer weg voor 40 miljoen euro en het vervolg is bekend: Salah bloeide helemaal open, maakte dit seizoen al 43 doelpunten in 47 wedstrijden en werd door zijn collega's verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Vóór Kevin De Bruyne van Manchester City, ook al een speler die onder 'The Special One' werd doorgestuurd bij Chelsea. Net als Romelu Lukaku overigens, die hij nu weer binnenhaalde bij Manchester United en die daar topschutter is.

'Niet klaar'

Mourinho verdedigt zich nu tegen de kritiek, die hij 'leugens' noemt. 'Mensen zeggen dat ik Salah verkocht hebt, terwijl het net omgekeerd is. Ik heb hem gekocht,' aldus de Portugees tegen ESPN Brazil.

Volgens de manager van Manchester United was Salah toen hij in Londen aankwam 'fysiek en mentaal nog niet klaar en was hij sociaal en cultureel wat verloren'. Daarom werd besloten om hem te verhuren.

'Hij vroeg dat zelf,' zegt Mourinho. 'Hij wilde meer aan spelen toekomen om te rijpen, en daarom hebben we hem aan Fiorentina uitgeleend. Die beslissing hebben we collectief genomen, maar de beslissing om hem te verkopen en met dat geld een andere speler te kopen was niet de mijne'.

'En wat dan nog,' besluit hij. 'In het voetbal worden veel fouten gemaakt. Hoe vaak ontwikkelen bepaalde spelers niet op een manier die we niet hadden verwacht? Andere spelers halen dan weer niet het verwachte niveau. Er is hier dus zelfs geen sprake van een fout, het is part of the job'.

Mourinho haalde Salah in 2014 naar Chelsea, maar de aanvaller brak er nooit door. Na uitleenbeurten aan Fiorentina en AS Roma werd de Egyptenaar in 2016 definitief verkocht aan de Giallorossi. Liverpool haalde hem daar vorige zomer weg voor 40 miljoen euro en het vervolg is bekend: Salah bloeide helemaal open, maakte dit seizoen al 43 doelpunten in 47 wedstrijden en werd door zijn collega's verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Vóór Kevin De Bruyne van Manchester City, ook al een speler die onder 'The Special One' werd doorgestuurd bij Chelsea. Net als Romelu Lukaku overigens, die hij nu weer binnenhaalde bij Manchester United en die daar topschutter is.Mourinho verdedigt zich nu tegen de kritiek, die hij 'leugens' noemt. 'Mensen zeggen dat ik Salah verkocht hebt, terwijl het net omgekeerd is. Ik heb hem gekocht,' aldus de Portugees tegen ESPN Brazil.Volgens de manager van Manchester United was Salah toen hij in Londen aankwam 'fysiek en mentaal nog niet klaar en was hij sociaal en cultureel wat verloren'. Daarom werd besloten om hem te verhuren.'Hij vroeg dat zelf,' zegt Mourinho. 'Hij wilde meer aan spelen toekomen om te rijpen, en daarom hebben we hem aan Fiorentina uitgeleend. Die beslissing hebben we collectief genomen, maar de beslissing om hem te verkopen en met dat geld een andere speler te kopen was niet de mijne'.'En wat dan nog,' besluit hij. 'In het voetbal worden veel fouten gemaakt. Hoe vaak ontwikkelen bepaalde spelers niet op een manier die we niet hadden verwacht? Andere spelers halen dan weer niet het verwachte niveau. Er is hier dus zelfs geen sprake van een fout, het is part of the job'.