"Het gebeurde geregeld dat de spelers van Real Madrid vlak voor de wedstrijd stonden aan te schuiven voor de spiegel, terwijl de scheidsrechter in de spelerstunnel op hen stond te wachten." Dat vertelt José Mourinho - doorgaans nochtans iemand die strikt toeziet op het geheim houden van de interne keuken - deze week in het mannenblad Esquire.

Moeite met de maatschappij

De Portugese succescoach geeft verder toe dat hij het moeilijk heeft met de huidige geldcultus in het profvoetbal. "Naar mijn gevoel waren voetballers vroeger bezig met het verdienen van geld tijdens hun carrière, om rijk te kunnen zijn erna. Maar nu proberen mensen die hen omringen de voetballers al rijk te maken wanneer ze hun eerste contract tekenen. Nog voor ze een wedstrijd in de Premier League speelden of voor ze ervaren wat het is om in de Champions League aan te treden", maakt Mourinho zijn beklag.

"Wij werken hard om de jonge spelers goed te begeleiden en de juiste oriëntatie mee te geven. Om het voorbeeld te volgen van de mannen van de vorige generatie -de Lampards, de Terrys- die altijd fanatiek op zoek gingen naar succes", zegt hij. Daaraan toevoegend dat hij spelers wil die titels willen winnen, die niet kijken naar dat ene miljoen meer of minder op hun bankrekening... rijk worden ze dan wel vanzelf.

Maar The Special One doet ook aan introspectie: "Het is de maatschappij van nu. Hoe kan ik mijn spelers verbieden om op de bus bezig te zijn met -euh- Twitter en al die zaken? Hoe kan ik daar iets op zeggen als mijn eigen dochter en zoon hetzelfde doen?"

Lof voor Messi

Mourinho haalt om een nog andere reden het wereldnieuws. Hij tekende zonet een sponsorcontract bij Yahoo, als global football ambassador. Aan Yahoo Eurosports gaf de Chelseacoach een kort interview, waarin hij het zowaar opneemt voor Lionel Messi, tijdens zijn Realdagen zijn grote boeman.

"Messi is groots, echt groots", aldus de man die momenteel aan de leiding staat in de Premier League. "Hij moet niet winnen met Argentinië om tot de groten uit de voetbalgeschiedenis te behoren. Ronaldo is groots, ook hij moet geen wereldkampioen worden met Portugal om tot de groten te behoren. Maar -er is altijd een maar- Maradona deed het, Zidane deed het, en Ronaldo Nazário en Rivaldo deden het. Daarom verwacht iedereen hetzelfde van Messi en Ronaldo."

"Het gebeurde geregeld dat de spelers van Real Madrid vlak voor de wedstrijd stonden aan te schuiven voor de spiegel, terwijl de scheidsrechter in de spelerstunnel op hen stond te wachten." Dat vertelt José Mourinho - doorgaans nochtans iemand die strikt toeziet op het geheim houden van de interne keuken - deze week in het mannenblad Esquire. Moeite met de maatschappijDe Portugese succescoach geeft verder toe dat hij het moeilijk heeft met de huidige geldcultus in het profvoetbal. "Naar mijn gevoel waren voetballers vroeger bezig met het verdienen van geld tijdens hun carrière, om rijk te kunnen zijn erna. Maar nu proberen mensen die hen omringen de voetballers al rijk te maken wanneer ze hun eerste contract tekenen. Nog voor ze een wedstrijd in de Premier League speelden of voor ze ervaren wat het is om in de Champions League aan te treden", maakt Mourinho zijn beklag."Wij werken hard om de jonge spelers goed te begeleiden en de juiste oriëntatie mee te geven. Om het voorbeeld te volgen van de mannen van de vorige generatie -de Lampards, de Terrys- die altijd fanatiek op zoek gingen naar succes", zegt hij. Daaraan toevoegend dat hij spelers wil die titels willen winnen, die niet kijken naar dat ene miljoen meer of minder op hun bankrekening... rijk worden ze dan wel vanzelf.Maar The Special One doet ook aan introspectie: "Het is de maatschappij van nu. Hoe kan ik mijn spelers verbieden om op de bus bezig te zijn met -euh- Twitter en al die zaken? Hoe kan ik daar iets op zeggen als mijn eigen dochter en zoon hetzelfde doen?"Lof voor MessiMourinho haalt om een nog andere reden het wereldnieuws. Hij tekende zonet een sponsorcontract bij Yahoo, als global football ambassador. Aan Yahoo Eurosports gaf de Chelseacoach een kort interview, waarin hij het zowaar opneemt voor Lionel Messi, tijdens zijn Realdagen zijn grote boeman. "Messi is groots, echt groots", aldus de man die momenteel aan de leiding staat in de Premier League. "Hij moet niet winnen met Argentinië om tot de groten uit de voetbalgeschiedenis te behoren. Ronaldo is groots, ook hij moet geen wereldkampioen worden met Portugal om tot de groten te behoren. Maar -er is altijd een maar- Maradona deed het, Zidane deed het, en Ronaldo Nazário en Rivaldo deden het. Daarom verwacht iedereen hetzelfde van Messi en Ronaldo."