Dat Tottenham een titelkandidaat is, heeft het voor een groot stuk te danken aan zijn vier Belgen. Opmerkelijk is dat Jan Vertonghen (weer beschikbaar eind maart) en Toby Alderweireld het secuurste centrale duo uit de Premier League vormen, maar ook de rol van Moussa Dembélé (28) is niet te onderschatten. De misschien wel meest getalenteerde Rode Duivel, die aan zijn vierde seizoen bij de Spurs toe is, verdeelt en heerst er op het middenveld.

Vorig seizoen probeerde Mauricio Pochettino de Belg uit als verdedigende middenvelder en in een aantal aanvallende posities. Helemaal bevredigend was dat echter nooit. In het begin van dit seizoen verklaarde de Argentijnse coach dat hij 'de juiste positie' wilde vinden voor Dembélé, maar ondertussen lijkt hij daarop teruggekomen te zijn.

Toen de coach onlangs de vraag kreeg of Dembélé door zijn vermogen om de bal te recupereren en een aanval te lanceren de ideale defensieve middenvelder is, antwoordde de trainer: 'Ja, maar hij kan verschillende posities aan. Het belangrijkste is het evenwicht tussen de middenvelders. Dan maakt het niet uit of ze als nummer 10 of als nummer 8 spelen. Soms zul je zien dat Dembélé de aanvaller is en Christian Eriksen de middenvelder. We wisselen veel van positie en daar trainen we ook op.'

Anderhalve week geleden viel Dembélé uit met een liesblessure. Pochettino hoopt de Belg te recupereren voor de topper tegen Arsenal nu zondag.

Dat Tottenham een titelkandidaat is, heeft het voor een groot stuk te danken aan zijn vier Belgen. Opmerkelijk is dat Jan Vertonghen (weer beschikbaar eind maart) en Toby Alderweireld het secuurste centrale duo uit de Premier League vormen, maar ook de rol van Moussa Dembélé (28) is niet te onderschatten. De misschien wel meest getalenteerde Rode Duivel, die aan zijn vierde seizoen bij de Spurs toe is, verdeelt en heerst er op het middenveld. Vorig seizoen probeerde Mauricio Pochettino de Belg uit als verdedigende middenvelder en in een aantal aanvallende posities. Helemaal bevredigend was dat echter nooit. In het begin van dit seizoen verklaarde de Argentijnse coach dat hij 'de juiste positie' wilde vinden voor Dembélé, maar ondertussen lijkt hij daarop teruggekomen te zijn. Toen de coach onlangs de vraag kreeg of Dembélé door zijn vermogen om de bal te recupereren en een aanval te lanceren de ideale defensieve middenvelder is, antwoordde de trainer: 'Ja, maar hij kan verschillende posities aan. Het belangrijkste is het evenwicht tussen de middenvelders. Dan maakt het niet uit of ze als nummer 10 of als nummer 8 spelen. Soms zul je zien dat Dembélé de aanvaller is en Christian Eriksen de middenvelder. We wisselen veel van positie en daar trainen we ook op.' Anderhalve week geleden viel Dembélé uit met een liesblessure. Pochettino hoopt de Belg te recupereren voor de topper tegen Arsenal nu zondag.