Voor de Franse middenvelder van Chelsea, die dit seizoen landskampioen werd met de Blues, was het al zijn derde individuele trofee in enkele maanden tijd. De ploegmaat van Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi werd eerder al tot Speler van het Jaar verkozen door zowel de Football Writers' Association (FWA) als door zijn collega's (Professional Footballers' Association).

Naast Kante behoorden er met Hazard, Romelu Lukaku (Everton) en Jan Vertonghen (Tottenham) drie Duivels bij de genomineerden. Ook Dele Alli (Tottenham), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Harry Kane (Tottenham) en Alexis Sanchez (Arsenal) kregen een nominatie.

Supporters, kapiteins van de Premier League-clubs én een panel voetbalexperten kozen de winnaar, vorig seizoen ging de prijs naar Leicester City-spits Jamie Vardy.

Voor de Franse middenvelder van Chelsea, die dit seizoen landskampioen werd met de Blues, was het al zijn derde individuele trofee in enkele maanden tijd. De ploegmaat van Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi werd eerder al tot Speler van het Jaar verkozen door zowel de Football Writers' Association (FWA) als door zijn collega's (Professional Footballers' Association).Naast Kante behoorden er met Hazard, Romelu Lukaku (Everton) en Jan Vertonghen (Tottenham) drie Duivels bij de genomineerden. Ook Dele Alli (Tottenham), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Harry Kane (Tottenham) en Alexis Sanchez (Arsenal) kregen een nominatie.Supporters, kapiteins van de Premier League-clubs én een panel voetbalexperten kozen de winnaar, vorig seizoen ging de prijs naar Leicester City-spits Jamie Vardy.