Vorige zomer verruilde Nacer Chadli (24) FC Twente voor Londen, waar hij onderdak vond bij het Tottenham van collega-internationals Jan Vertonghen en Moussa Dembélé. "Hij droomde allang van de Premier League en hij wilde weg uit de Nederlandse competitie", stelt Rubenilson. "Al denkt hij soms wel met enige weemoed terug aan Twente, de club waar hij de vedette was, terwijl hij bij Tottenham gewoon een van de zovelen is. Toen hij daar amper aan spelen toekwam, trok ik naar Engeland om hem opnieuw moed in te spreken. Ik zat met mijn vrouw in het Roemeense Craiova toen Chadli's broer me belde met de vraag of ik Nacer niet kon gaan bezoeken. Hij zat in zak en as. Ik zei meteen dat ik wel zou gaan, maar dat we dan niet over voetbal zouden praten. Bij zijn vertrek had André Villas-Boas blijkbaar verklaard dat hij niets van Chadli moest weten. Dat is op zich al een klap in het gezicht. En als je dan onder Tim Sherwood, de nieuwe coach, ook niet aan spelen toekomt, is het logisch dat je in een dipje geraakt. Het was dan ook pas na mijn periode in Londen, eind februari, dat het een beetje beter begon te gaan. Nacers grootste fout blijft dat hij te genereus is op het veld. Daardoor benut hij zijn talent niet ten volle. Soms zie je hem bijvoorbeeld zeer diep terugzakken om de verdediging een handje te helpen. Bij de Rode Duivels hebben we de echte Chadli in ieder geval nog niet gezien. De echte Chadli is degene tegen wie je kunt zeggen: 'Daar staat de goal, doe je ding maar.' Geef je een Chadli in vorm de bal, dan kun je er zeker van zijn dat hij er iets goeds mee zal doen."

"Ik herinner me dat ik ooit eens ben teruggekeerd van een vakantie in Brazilië nadat ik hem op televisie met Twente tegen Schalke 04 had zien spelen. De coach had hem op rechts gezet - een positie waarop hij echt niet graag speelt - en Nacers tweede helft leek nergens naar. Ik zocht hem meteen op en heb hem duidelijk gemaakt dat hij en hij alleen de zaken kon veranderen. Die boodschap heeft hij goed opgepikt want de volgende week werd hij tegen Ajax tot man van de match verkozen. Nochtans begon hij ook die wedstrijd op de rechterflank. Maar hij speelde toen zo goed dat de coach hem niet veel later in het centrum en op de linkerflank uitspeelde. Alles lukte die wedstrijd. Hij was zo goed dat José Mourinho - die Ajax kwam scouten als coach van Real Madrid - hem na de wedstrijd toefluisterde: 'We volgen jouw prestaties op de voet, vergeet dat niet.'"

Vorige zomer verruilde Nacer Chadli (24) FC Twente voor Londen, waar hij onderdak vond bij het Tottenham van collega-internationals Jan Vertonghen en Moussa Dembélé. "Hij droomde allang van de Premier League en hij wilde weg uit de Nederlandse competitie", stelt Rubenilson. "Al denkt hij soms wel met enige weemoed terug aan Twente, de club waar hij de vedette was, terwijl hij bij Tottenham gewoon een van de zovelen is. Toen hij daar amper aan spelen toekwam, trok ik naar Engeland om hem opnieuw moed in te spreken. Ik zat met mijn vrouw in het Roemeense Craiova toen Chadli's broer me belde met de vraag of ik Nacer niet kon gaan bezoeken. Hij zat in zak en as. Ik zei meteen dat ik wel zou gaan, maar dat we dan niet over voetbal zouden praten. Bij zijn vertrek had André Villas-Boas blijkbaar verklaard dat hij niets van Chadli moest weten. Dat is op zich al een klap in het gezicht. En als je dan onder Tim Sherwood, de nieuwe coach, ook niet aan spelen toekomt, is het logisch dat je in een dipje geraakt. Het was dan ook pas na mijn periode in Londen, eind februari, dat het een beetje beter begon te gaan. Nacers grootste fout blijft dat hij te genereus is op het veld. Daardoor benut hij zijn talent niet ten volle. Soms zie je hem bijvoorbeeld zeer diep terugzakken om de verdediging een handje te helpen. Bij de Rode Duivels hebben we de echte Chadli in ieder geval nog niet gezien. De echte Chadli is degene tegen wie je kunt zeggen: 'Daar staat de goal, doe je ding maar.' Geef je een Chadli in vorm de bal, dan kun je er zeker van zijn dat hij er iets goeds mee zal doen.""Ik herinner me dat ik ooit eens ben teruggekeerd van een vakantie in Brazilië nadat ik hem op televisie met Twente tegen Schalke 04 had zien spelen. De coach had hem op rechts gezet - een positie waarop hij echt niet graag speelt - en Nacers tweede helft leek nergens naar. Ik zocht hem meteen op en heb hem duidelijk gemaakt dat hij en hij alleen de zaken kon veranderen. Die boodschap heeft hij goed opgepikt want de volgende week werd hij tegen Ajax tot man van de match verkozen. Nochtans begon hij ook die wedstrijd op de rechterflank. Maar hij speelde toen zo goed dat de coach hem niet veel later in het centrum en op de linkerflank uitspeelde. Alles lukte die wedstrijd. Hij was zo goed dat José Mourinho - die Ajax kwam scouten als coach van Real Madrid - hem na de wedstrijd toefluisterde: 'We volgen jouw prestaties op de voet, vergeet dat niet.'"