S/VM: Je hebt er vaak over geklaagd dat er in België maar weinig belangstelling voor jou is.

Radja Nainggolan: "Ik heb bij de nationale U16, U19, U20 en U21 gespeeld en nadien werd ik niet meer opgeroepen. Misschien omdat Cagliari maar een kleine ploeg is in Europa. Nu ik bij Roma speel, word ik wel geselecteerd, al denk ik niet dat er zo veel veranderd is. Ik speel alle wedstrijden, vaak goeie, en ik denk dat ik het wel verdien om naar Brazilië te gaan. Maar die keuze is aan de bondscoach."

S/VM: Heeft Marc Wilmots al gepraat met Rudi Garcia?

"Ik denk het niet, maar Marc Wilmots is verstandig genoeg om zelf de juiste keuzes te maken."

S/VM: Geen rancune tegenover Wilmots dus?

"Het heeft niets met Wilmots te maken, ik vind het alleen jammer dat ik me niet eerder heb kunnen tonen bij de nationale ploeg. Vijf jaar geleden werd ik al eens opgeroepen en sindsdien was er ik nu eens wel bij, dan weer niet."

S/VM: Denk je dat je tegen Ivoorkust je kans gegrepen hebt?

"Ja, alhoewel ik nerveus was. Het was de eerste keer dat ik een volledige helft mocht spelen. Ik heb geprobeerd om mijn best te doen, maar ik wou het soms te goed doen."

S/VM: Hoe schat je je kansen voor Brazilië in?

"Geen idee. Met Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Moussa Dembélé, Steven Defour en Nacer Chadli heb je al zes spelers voor drie plaatsen. En dan is er ook Timmy Simons nog."

S/VM: Zou je het begrijpen mocht hij geselecteerd worden?

"Ik vind dat je de prestaties op het veld moet beoordelen zonder naar de naam te kijken."

S/VM: Wat zou jij de nationale ploeg kunnen bijbrengen?

"Mijn overwinningsdrang. Ik heb maar één doel op het veld: winnen. Maar eigenlijk is het niet aan mij om op die vraag te antwoorden."

S/VM: Het is goed te merken dat het onderwerp Rode Duivels je na aan het hart ligt.

"Ja, logisch ook. Naar een WK kun je maar om de vier jaar. Ik denk dat ik dat verdien. Veel mensen zeggen dat. Maar ik maak de selectie niet."

S/VM: Je hebt er vaak over geklaagd dat er in België maar weinig belangstelling voor jou is.Radja Nainggolan: "Ik heb bij de nationale U16, U19, U20 en U21 gespeeld en nadien werd ik niet meer opgeroepen. Misschien omdat Cagliari maar een kleine ploeg is in Europa. Nu ik bij Roma speel, word ik wel geselecteerd, al denk ik niet dat er zo veel veranderd is. Ik speel alle wedstrijden, vaak goeie, en ik denk dat ik het wel verdien om naar Brazilië te gaan. Maar die keuze is aan de bondscoach."S/VM: Heeft Marc Wilmots al gepraat met Rudi Garcia?"Ik denk het niet, maar Marc Wilmots is verstandig genoeg om zelf de juiste keuzes te maken."S/VM: Geen rancune tegenover Wilmots dus?"Het heeft niets met Wilmots te maken, ik vind het alleen jammer dat ik me niet eerder heb kunnen tonen bij de nationale ploeg. Vijf jaar geleden werd ik al eens opgeroepen en sindsdien was er ik nu eens wel bij, dan weer niet."S/VM: Denk je dat je tegen Ivoorkust je kans gegrepen hebt?"Ja, alhoewel ik nerveus was. Het was de eerste keer dat ik een volledige helft mocht spelen. Ik heb geprobeerd om mijn best te doen, maar ik wou het soms te goed doen."S/VM: Hoe schat je je kansen voor Brazilië in?"Geen idee. Met Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Moussa Dembélé, Steven Defour en Nacer Chadli heb je al zes spelers voor drie plaatsen. En dan is er ook Timmy Simons nog."S/VM: Zou je het begrijpen mocht hij geselecteerd worden?"Ik vind dat je de prestaties op het veld moet beoordelen zonder naar de naam te kijken."S/VM: Wat zou jij de nationale ploeg kunnen bijbrengen?"Mijn overwinningsdrang. Ik heb maar één doel op het veld: winnen. Maar eigenlijk is het niet aan mij om op die vraag te antwoorden."S/VM: Het is goed te merken dat het onderwerp Rode Duivels je na aan het hart ligt."Ja, logisch ook. Naar een WK kun je maar om de vier jaar. Ik denk dat ik dat verdien. Veel mensen zeggen dat. Maar ik maak de selectie niet."