Napoli troeft Chelsea af in Champions League

© Reuters

Napoli wint met 3-1 thuis van Chelsea. Real Madrid speelt 1-1 gelijk in CSKA Moskou.

In de achtste finales van de Champions League heeft Chelsea tegen Napoli een 0-1 voorsprong uit handen gegeven.

Juan Mata trof in de 27e minuut raak na een cadeautje van de Italiaanse verdediging. De Napolitanen gingen alsnog de rust in met een 2-1 voorsprong via treffers van Lavezzi in de 38e minuut en Cavani in de 45e minuut. Halfweg de tweede helft was Lavezzi weeral sneller dan de Londense verdedigers en scoorde zijn tweede van de avond.

Vertrouwen van Abramovich

Met de 3-1 eindstand rijst de vraag hoe lang Andre Villas-Boas het vertrouwen van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich behoudt. Met geen enkele overwinning buitenshuis in de Champions League-campagne dit jaar kan het vertrouwen in de Portugese coach sneller dan verwacht gedaan zijn.

Blessure Karim Benzema

In de Russische hoofdstad raakten de vedetten van Real Madrid niet verder dan een 1-1 gelijkstand tegen CSKA Moskou. Na een blessure aan de adductoren voor Karim Benzema in het eerste kwartier werd de Argentijn Gonzalo Higuain ingebracht.

Negatieve temperaturen De Portugese superster Cristiano Ronaldo scoorde bij -10° Celsius de eerste goal van de wedstrijd in de 28e minuut. Niemand bij de Madrilenen kon de wedstrijd beslissen en zo kregen ze in de 93e minuut het spreekwoordelijke deksel op de neus. De 25-jarige Zweed Pontus Wernbloom scoorde de gelijkmaker voor de nummer twee in de Russische competitie.

OM – Inter

De laatste heenwedstrijden van de achtste finale vinden vanavond plaats. Olympique Marseille ontvangt Inter Milaan, zevende in de Serie A. Bayern München mag bij het Zwitserse FC Bazel gaan spelen. (SB)