België is het elfde meest aantrekkelijke Europese land om als profvoetballer in te spelen. Accountancybureau Ernst & Young voor de derde keer haar rapport voor over fiscale en carrièrefaciliteiten voor profspelers in 30 Europese landen, verricht in opdracht van FIFPro en de Europese Commissie. België zakt zes plaatsen naar nummer 11. Nederland staat op 1 voor Spanje.

Ernst & Young vergeleek voor de studie het belastingtarief, de pensioenregelingen en de carrièremogelijkheden na de voetballoopbaan. Nederland scoort het beste, op de voet gevolgd door Spanje. Andere landen die aantrekkelijk zijn voor voetballers zijn Frankrijk, Zweden, Finland en Denemarken. België verliest zes plaatsen en staat op nummer 11.

"België zakt in vergelijking tot de vorige studie voornamelijk op de ranking omdat de toepassing van onze flat rate van 18 procent nu veel beperkter is geworden en niet meer kan worden toegepast op voetballers die een heel jaar actief zijn bij een club", zegt Wouter Coppens, Executive Director bij Ernst & Young.

"Aan de andere kant werden dan weer wel voordelige tarieven bedrijfsvoorheffing voorzien voor bijvoorbeeld jonge spelers wat op termijn zeker zijn vruchten zal afwerpen voor de jeugdwerking met eigen jeugd." (Belga/INM)

België is het elfde meest aantrekkelijke Europese land om als profvoetballer in te spelen. Accountancybureau Ernst & Young voor de derde keer haar rapport voor over fiscale en carrièrefaciliteiten voor profspelers in 30 Europese landen, verricht in opdracht van FIFPro en de Europese Commissie. België zakt zes plaatsen naar nummer 11. Nederland staat op 1 voor Spanje. Ernst & Young vergeleek voor de studie het belastingtarief, de pensioenregelingen en de carrièremogelijkheden na de voetballoopbaan. Nederland scoort het beste, op de voet gevolgd door Spanje. Andere landen die aantrekkelijk zijn voor voetballers zijn Frankrijk, Zweden, Finland en Denemarken. België verliest zes plaatsen en staat op nummer 11. "België zakt in vergelijking tot de vorige studie voornamelijk op de ranking omdat de toepassing van onze flat rate van 18 procent nu veel beperkter is geworden en niet meer kan worden toegepast op voetballers die een heel jaar actief zijn bij een club", zegt Wouter Coppens, Executive Director bij Ernst & Young. "Aan de andere kant werden dan weer wel voordelige tarieven bedrijfsvoorheffing voorzien voor bijvoorbeeld jonge spelers wat op termijn zeker zijn vruchten zal afwerpen voor de jeugdwerking met eigen jeugd." (Belga/INM)