Zaterdag begin het seizoen in de A-League. Maar dat zal gebeuren zonder Jason Culina (31), de middenvelder die in het seizoen 2001/02 door Ajax werd verhuurd aan Germinal Beerschot en daar uitkwam op twaalf duels en een goal. De gewezen Australische international kampt momenteel met een knieletsel dat hem minstens een jaar aan de kant zal houden.

Maar het erge van het verhaal is dat het ontslag van zijn vader Branko er voor zorgde dat ook de verbintenis van zoon Culina bij Newcastle Jets per direct werd ontbonden.

"De clubleiding gelooft dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Jason nog terugkeert op het hoogste niveau in de nabije toekomst. Dat wees medisch onderzoek toch uit", zo luidde de officiële persmededeling.

"Zijn blessure betekent dat we moeten spelen zonder onze topspeler", zegde Nathan Tinkler, de rijke zakenman die vorig seizoen de club opkocht. "Dat is voor iedereen slecht nieuws: de club, de fans, de sponsors en vooral ook de spelers." (FV)

Zaterdag begin het seizoen in de A-League. Maar dat zal gebeuren zonder Jason Culina (31), de middenvelder die in het seizoen 2001/02 door Ajax werd verhuurd aan Germinal Beerschot en daar uitkwam op twaalf duels en een goal. De gewezen Australische international kampt momenteel met een knieletsel dat hem minstens een jaar aan de kant zal houden. Maar het erge van het verhaal is dat het ontslag van zijn vader Branko er voor zorgde dat ook de verbintenis van zoon Culina bij Newcastle Jets per direct werd ontbonden. "De clubleiding gelooft dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Jason nog terugkeert op het hoogste niveau in de nabije toekomst. Dat wees medisch onderzoek toch uit", zo luidde de officiële persmededeling. "Zijn blessure betekent dat we moeten spelen zonder onze topspeler", zegde Nathan Tinkler, de rijke zakenman die vorig seizoen de club opkocht. "Dat is voor iedereen slecht nieuws: de club, de fans, de sponsors en vooral ook de spelers." (FV)