'Het is moeilijk om vier wedstrijden op een rij niet te spelen. Helaas was het niet mijn keuze, maar die van de club. De artsen hebben voor mij een beslissing genomen die ik niet leuk vond', zei Neymar na de 2-1-nederlaag van PSG tegen Dortmund in de achtste finales van de Champions League. 'We hebben een hoop discussies gehad. Ik wilde spelen en voelde me goed, maar de club was bang en ik was degene die leed.'

Neymar miste de competitieduels met Nantes, Olympique Lyon en Amiens en de bekerwedstrijd tegen Dijon. Zelf had hij graag in een van die wedstrijden zijn rentree al gemaakt, zodat hij voor het duel met Dortmund al wat minuten zou hebben gespeeld. Trainer Thomas Tuchel oordeelde na afloop, met gevoel voor understatement, dat Neymar 'een gebrek aan wedstrijdritme had'.

De Braziliaan scoorde wel het belangrijke uitdoelpunt en zo behouden de Parijzenaars toch nog uitzicht op de kwartfinales. "Dat is toch al iets na een lastig uitduel. We hebben nog een terugwedstrijd voor eigen publiek en dus nog negentig minuten om het recht te zetten."

De terugwedstrijd van de achtste finales wordt op 11 maart in het Parc des Princes gespeeld. De voorbije drie seizoenen ging PSG er telkens in de achtste finales uit. Voordien waren de kwartfinales vier keer op rij het eindstation.

'Het is moeilijk om vier wedstrijden op een rij niet te spelen. Helaas was het niet mijn keuze, maar die van de club. De artsen hebben voor mij een beslissing genomen die ik niet leuk vond', zei Neymar na de 2-1-nederlaag van PSG tegen Dortmund in de achtste finales van de Champions League. 'We hebben een hoop discussies gehad. Ik wilde spelen en voelde me goed, maar de club was bang en ik was degene die leed.' Neymar miste de competitieduels met Nantes, Olympique Lyon en Amiens en de bekerwedstrijd tegen Dijon. Zelf had hij graag in een van die wedstrijden zijn rentree al gemaakt, zodat hij voor het duel met Dortmund al wat minuten zou hebben gespeeld. Trainer Thomas Tuchel oordeelde na afloop, met gevoel voor understatement, dat Neymar 'een gebrek aan wedstrijdritme had'. De Braziliaan scoorde wel het belangrijke uitdoelpunt en zo behouden de Parijzenaars toch nog uitzicht op de kwartfinales. "Dat is toch al iets na een lastig uitduel. We hebben nog een terugwedstrijd voor eigen publiek en dus nog negentig minuten om het recht te zetten." De terugwedstrijd van de achtste finales wordt op 11 maart in het Parc des Princes gespeeld. De voorbije drie seizoenen ging PSG er telkens in de achtste finales uit. Voordien waren de kwartfinales vier keer op rij het eindstation.