FC Barcelona moet het al weken stellen zonder zijn absolute vedette Lionel Messi, maar daar valt weinig van te merken. In zijn afwezigheid zetten die andere steraanvallers, Neymar en Luis Suárez , een stap naar voren. Onder hun tweetjes rolden ze dit weekend ook Villarreal op: 3-0 werd het in Camp Nou. Twee treffers van Neymar en eentje (op penalty) van Suárez.

Het derde doelpunt was een pareltje: een razendsnelle counter, afgewerkt door Neymar die eerst een lobje over zijn tegenstander doet en dan in één tijd binnen legt. Zo magistraal dat de Barçafans prompt een staande ovatie gaven aan hun Braziliaanse aanvaller. Neymar zit zo aan 11 goals in 10 competitiewedstrijden en is daarmee topschutter in de Primera Division. Spitsbroeder Suárez zit aan 9 goals in 10 wedstrijden.

O ja, onze landgenoot Thomas Vermaelen bleef negentig minuten op de bank. Jérémy Mathieu kreeg de voorkeur centraal achterin naast Gerard Piqué.

Geniet van het kunstwerkje dat Neymar opvoerde:

FC Barcelona moet het al weken stellen zonder zijn absolute vedette Lionel Messi, maar daar valt weinig van te merken. In zijn afwezigheid zetten die andere steraanvallers, Neymar en Luis Suárez , een stap naar voren. Onder hun tweetjes rolden ze dit weekend ook Villarreal op: 3-0 werd het in Camp Nou. Twee treffers van Neymar en eentje (op penalty) van Suárez. Het derde doelpunt was een pareltje: een razendsnelle counter, afgewerkt door Neymar die eerst een lobje over zijn tegenstander doet en dan in één tijd binnen legt. Zo magistraal dat de Barçafans prompt een staande ovatie gaven aan hun Braziliaanse aanvaller. Neymar zit zo aan 11 goals in 10 competitiewedstrijden en is daarmee topschutter in de Primera Division. Spitsbroeder Suárez zit aan 9 goals in 10 wedstrijden.O ja, onze landgenoot Thomas Vermaelen bleef negentig minuten op de bank. Jérémy Mathieu kreeg de voorkeur centraal achterin naast Gerard Piqué.Geniet van het kunstwerkje dat Neymar opvoerde: