De Bruyne (Manchester City) eindigde tweede bij de Professional Footballers' Association (PFA) Awards. Derde was Engelsman Harry Kane van Tottenham.

Beslissend

Salah, op zijn 25ste topschutter in de Premier League met 31 doelpunten, was betrokken bij 54 goals (41 doelpunten en 13 assists) van Liverpool dit seizoen. Het team kwalificeerde zich - ten koste van Manchester City - voor de halve finales van de Champions League, waar het met AS Roma strijdt voor een ticket voor de finale.

De Bruyne, een jaartje ouder dan Salah, kroonde zich kampioen met Manchester City dit seizoen. De Rode Duivel was de draaischijf van de kampioenenploeg. De Bruyne toonde regelmaat en was beslissend voor zijn team: hij speelde in alle competities samen 49 wedstrijden, scoorde 12 doelpunten en leverde 22 assists.

Elftal

De andere genomineerden waren Duitser Leroy Sané, Spanjaard David Silva (beiden Manchester City) en Spanjaard David De Gea (Manchester United). Sané, nog maar 22, kreeg de prijs voor beste jonge speler van het jaar.

In het Premier League-team van dit jaar staat naast De Bruyne nog een andere Rode Duivel: Jan Vertonghen van Tottenham. Het team bestaat verder uit De Gea, Kyle Walker (Manchester City), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Alonso (Chelsea), Silva, Christian Eriksen (Tottenham), Salah, Kane en Sergio Agüero (Manchester City).

Kritiek

Eden Hazard blijft zo de enige Belgische voetballer die Speler van het Jaar werd in de Premier League. Dat gebeurde in 2015, toen hij met Chelsea kampioen werd. Vorig jaar was die eer weggelegd voor een ploegmaat van Hazard, Fransman N'Golo Kanté.

Pep Guardiola, de coach van De Bruyne bij Manchester City, had de prijs altijd naar onze landgenoot moeten gaan. 'Als je de voorbije negen à tien maanden analyseert, dan was er geen betere speler dan De Bruyne', zo liet Guardiola volgens de BBC optekenen. 'Wat regelmaat betreft, stond hij er. Misschien zijn er spelers die betere cijfers achter hun naam hebben, maar die spelen niet voor het team dat vijf speeldagen voor het einde zeker is van de landstitel. Hij was gewoon de beste.'

De Bruyne (Manchester City) eindigde tweede bij de Professional Footballers' Association (PFA) Awards. Derde was Engelsman Harry Kane van Tottenham.Salah, op zijn 25ste topschutter in de Premier League met 31 doelpunten, was betrokken bij 54 goals (41 doelpunten en 13 assists) van Liverpool dit seizoen. Het team kwalificeerde zich - ten koste van Manchester City - voor de halve finales van de Champions League, waar het met AS Roma strijdt voor een ticket voor de finale.De Bruyne, een jaartje ouder dan Salah, kroonde zich kampioen met Manchester City dit seizoen. De Rode Duivel was de draaischijf van de kampioenenploeg. De Bruyne toonde regelmaat en was beslissend voor zijn team: hij speelde in alle competities samen 49 wedstrijden, scoorde 12 doelpunten en leverde 22 assists. De andere genomineerden waren Duitser Leroy Sané, Spanjaard David Silva (beiden Manchester City) en Spanjaard David De Gea (Manchester United). Sané, nog maar 22, kreeg de prijs voor beste jonge speler van het jaar. In het Premier League-team van dit jaar staat naast De Bruyne nog een andere Rode Duivel: Jan Vertonghen van Tottenham. Het team bestaat verder uit De Gea, Kyle Walker (Manchester City), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Alonso (Chelsea), Silva, Christian Eriksen (Tottenham), Salah, Kane en Sergio Agüero (Manchester City). Eden Hazard blijft zo de enige Belgische voetballer die Speler van het Jaar werd in de Premier League. Dat gebeurde in 2015, toen hij met Chelsea kampioen werd. Vorig jaar was die eer weggelegd voor een ploegmaat van Hazard, Fransman N'Golo Kanté. Pep Guardiola, de coach van De Bruyne bij Manchester City, had de prijs altijd naar onze landgenoot moeten gaan. 'Als je de voorbije negen à tien maanden analyseert, dan was er geen betere speler dan De Bruyne', zo liet Guardiola volgens de BBC optekenen. 'Wat regelmaat betreft, stond hij er. Misschien zijn er spelers die betere cijfers achter hun naam hebben, maar die spelen niet voor het team dat vijf speeldagen voor het einde zeker is van de landstitel. Hij was gewoon de beste.'