De Kroatische oud-international zat zonder job sinds hij in januari werd ontslagen bij AS Monaco, waar hij werd opgevolgd door Philippe Clement. Kovac coachte in de Bundesliga al Eintracht Frankfurt (2016-18), waarmee hij de DFB-Pokal veroverde, en Bayern München (2018-19). Met de Rekordmeister won hij de Bundesliga-titel en de Duitse beker. Van 2013 tot 2015 was Kovac bondscoach van Kroatië.

'Ik ben een kind van de Bundesliga', reageert Kovac, die als speler voor onder meer Hertha Berlijn, Bayer Leverkusen, Hamburg en Bayern München aantrad. 'De motivatie is erg groot om met de Wolven een nieuw succesvol hoofdstuk aan te vatten.'

Kovac is de opvolger van Florian Kohfeldt, die anderhalve week geleden afscheid nam van Wolfsburg. De Wolven eindigden afgelopen seizoen op de 12e plaats in de Bundesliga. Dit seizoen speelde Dodi Lukebakio op uitleenbasis voor Wolfsburg, maar hij keert weldra terug naar Hertha Berlijn.

De Kroatische oud-international zat zonder job sinds hij in januari werd ontslagen bij AS Monaco, waar hij werd opgevolgd door Philippe Clement. Kovac coachte in de Bundesliga al Eintracht Frankfurt (2016-18), waarmee hij de DFB-Pokal veroverde, en Bayern München (2018-19). Met de Rekordmeister won hij de Bundesliga-titel en de Duitse beker. Van 2013 tot 2015 was Kovac bondscoach van Kroatië. 'Ik ben een kind van de Bundesliga', reageert Kovac, die als speler voor onder meer Hertha Berlijn, Bayer Leverkusen, Hamburg en Bayern München aantrad. 'De motivatie is erg groot om met de Wolven een nieuw succesvol hoofdstuk aan te vatten.' Kovac is de opvolger van Florian Kohfeldt, die anderhalve week geleden afscheid nam van Wolfsburg. De Wolven eindigden afgelopen seizoen op de 12e plaats in de Bundesliga. Dit seizoen speelde Dodi Lukebakio op uitleenbasis voor Wolfsburg, maar hij keert weldra terug naar Hertha Berlijn.