Dat bevestigt Atlético. De transfer hing al een tijdje in de lucht, eerder deze week bereikten beide clubs al een mondeling akkoord.

Een transfersom werd er niet bekendgemaakt, volgens Duitse media betaalde de club van Rode Duivel Toby Alderweireld 22 miljoen euro om de goalgetter los te weken. Mandzukic, die op het WK aantrad met Kroatië, had immers bij Bayern nog een contract tot 2016.

Ongelukkig

In juni liet de spits weten dat hij ongelukkig was bij de Duitse kampioen. Hij verklaarde toen dat de speelstijl van Pep Guardiola hem niet lag. Bovendien trok Bayern met de Poolse international Robert Lewandowski al een aanvaller van wereldformaat aan.

Nochtans was Mandzukic nog maar twee seizoenen actief in Beieren. In de zomer van 2012 kwam hij over van Wolfsburg en nadien deed hij het niet onaardig bij Bayern. In twee seizoenen was hij er goed voor 47 doelpunten.

Romelu Lukaku

Bij Atlético moet Mandzukic Diego Costa vervangen. De Spaanse international verliet de club voor Chelsea.

Het aantrekken van Mandzukic betekent meer dan waarschijnlijk ook het einde van de speculaties omtrent een mogelijk vertrek van Romelu Lukaku van Chelsea naar de Spaanse hoofdstad. Ook Lukaku werd de afgelopen weken immers uitdrukkelijk genoemd als mogelijke vervanger van Diego Costa. (Belga/KVDA)

Dat bevestigt Atlético. De transfer hing al een tijdje in de lucht, eerder deze week bereikten beide clubs al een mondeling akkoord. Een transfersom werd er niet bekendgemaakt, volgens Duitse media betaalde de club van Rode Duivel Toby Alderweireld 22 miljoen euro om de goalgetter los te weken. Mandzukic, die op het WK aantrad met Kroatië, had immers bij Bayern nog een contract tot 2016. OngelukkigIn juni liet de spits weten dat hij ongelukkig was bij de Duitse kampioen. Hij verklaarde toen dat de speelstijl van Pep Guardiola hem niet lag. Bovendien trok Bayern met de Poolse international Robert Lewandowski al een aanvaller van wereldformaat aan. Nochtans was Mandzukic nog maar twee seizoenen actief in Beieren. In de zomer van 2012 kwam hij over van Wolfsburg en nadien deed hij het niet onaardig bij Bayern. In twee seizoenen was hij er goed voor 47 doelpunten. Romelu LukakuBij Atlético moet Mandzukic Diego Costa vervangen. De Spaanse international verliet de club voor Chelsea. Het aantrekken van Mandzukic betekent meer dan waarschijnlijk ook het einde van de speculaties omtrent een mogelijk vertrek van Romelu Lukaku van Chelsea naar de Spaanse hoofdstad. Ook Lukaku werd de afgelopen weken immers uitdrukkelijk genoemd als mogelijke vervanger van Diego Costa. (Belga/KVDA)