Dankzij de 1-2-overwinning van Al Shabab op het veld van Al Gharafa (Qatar) lonkt een plaats in de kwartfinales voor het team van Michel Preud'homme.

Zo'n 4200 toeschouwers zagen hoe de Australiër Mark Bresciano drie minuten voor de pauze de thuisploeg met een voorsprong de rust inschoot. De Saudi's lieten de kopjes niet hangen. Na tien minuten in de tweede helft maakte de Argentijnse clubtopschutter Sebastián Tagliabúe (28) gelijk, meteen goed voor zijn negentiende dit seizoen.

Nenê en Cissé

Met het eindsignaal in zicht schakelde Al Shabab een versnelling hoger. Dat resulteerde in een fraaie combinatie en dito afwerking van Tagliabúe's vervanger, Nasser Ali Al Shamrani. Zo schonk Al Shamrani zijn coach Preud'homme de volle buit én een grote dosis vertrouwen om de terugwedstrijd aan te vatten, op 21 mei.

Bij Al Gharafa spelen de Braziliaan Nenê, begin dit jaar voor 1 miljoen euro overgenomen van PSG en daar vorig seizoen nog goed voor 21 doelpunten. De Franse oud-international Djibril Cissé had zijn aandeel in de openingstreffer.

Fantastische prestatie

Preud'homme was na afloop bijzonder tevreden. "We gingen van start met een duidelijk doel voor ogen: een zo goed mogelijke uitgangspositie verwerven. De spelers leverden een fantastische prestatie. Maar het resultaat mag ons niet misleiden", bande de ex-coach van Standard en AA Gent snel alle euforie via het officiële kanaal van de Aziatische CL. "We incasseerden een doelpunt door gebrek aan onderlinge communicatie en dekten de man niet kort genoeg."

In de eigen competitie eindigde Preud'homme gedeeld tweede, op acht punten van kampioen Al Fateh. Zo is Al Shabab ook volgend jaar verzekerd van deelname aan het Aziatische kampioenenbal.

Bekijk de doelpunten in de belangrijke uitzege van Al Shabab:

Dankzij de 1-2-overwinning van Al Shabab op het veld van Al Gharafa (Qatar) lonkt een plaats in de kwartfinales voor het team van Michel Preud'homme. Zo'n 4200 toeschouwers zagen hoe de Australiër Mark Bresciano drie minuten voor de pauze de thuisploeg met een voorsprong de rust inschoot. De Saudi's lieten de kopjes niet hangen. Na tien minuten in de tweede helft maakte de Argentijnse clubtopschutter Sebastián Tagliabúe (28) gelijk, meteen goed voor zijn negentiende dit seizoen.Nenê en CisséMet het eindsignaal in zicht schakelde Al Shabab een versnelling hoger. Dat resulteerde in een fraaie combinatie en dito afwerking van Tagliabúe's vervanger, Nasser Ali Al Shamrani. Zo schonk Al Shamrani zijn coach Preud'homme de volle buit én een grote dosis vertrouwen om de terugwedstrijd aan te vatten, op 21 mei.Bij Al Gharafa spelen de Braziliaan Nenê, begin dit jaar voor 1 miljoen euro overgenomen van PSG en daar vorig seizoen nog goed voor 21 doelpunten. De Franse oud-international Djibril Cissé had zijn aandeel in de openingstreffer. Fantastische prestatiePreud'homme was na afloop bijzonder tevreden. "We gingen van start met een duidelijk doel voor ogen: een zo goed mogelijke uitgangspositie verwerven. De spelers leverden een fantastische prestatie. Maar het resultaat mag ons niet misleiden", bande de ex-coach van Standard en AA Gent snel alle euforie via het officiële kanaal van de Aziatische CL. "We incasseerden een doelpunt door gebrek aan onderlinge communicatie en dekten de man niet kort genoeg."In de eigen competitie eindigde Preud'homme gedeeld tweede, op acht punten van kampioen Al Fateh. Zo is Al Shabab ook volgend jaar verzekerd van deelname aan het Aziatische kampioenenbal.Bekijk de doelpunten in de belangrijke uitzege van Al Shabab: