Een team van Braziliaanse ex-wereldkampioenen heeft dinsdag in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny een galawedstrijd tegen een lokale selectie gewonnen met 6-4.

De wedstrijd kwam er op initiatief van Ramzan Kadyrov, de omstreden president van Tsjetsjenië. Kadyrov, die tevens voorzitter is van Terek Grozny, de nieuwe club van Mbark Boussoufa, speelde zelf mee en scoorde twee keer.

Brazilië trad aan met onder meer Romario, Bebeto en Dunga. Het team van Kadyrov werd verder versterkt met de Duitse voetballegende Lothar Matthäus en de Nederlander Ruud Gullit, de coach van Terek Grozny.

Kadyrov (34), een voormalige rebellenleider, regeert met ijzeren hand over Tsjetsjenië en wordt door mensenrechtenorganisaties beschuldigd van ontvoeringen, folteringen en moorden.

Een team van Braziliaanse ex-wereldkampioenen heeft dinsdag in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny een galawedstrijd tegen een lokale selectie gewonnen met 6-4. De wedstrijd kwam er op initiatief van Ramzan Kadyrov, de omstreden president van Tsjetsjenië. Kadyrov, die tevens voorzitter is van Terek Grozny, de nieuwe club van Mbark Boussoufa, speelde zelf mee en scoorde twee keer. Brazilië trad aan met onder meer Romario, Bebeto en Dunga. Het team van Kadyrov werd verder versterkt met de Duitse voetballegende Lothar Matthäus en de Nederlander Ruud Gullit, de coach van Terek Grozny. Kadyrov (34), een voormalige rebellenleider, regeert met ijzeren hand over Tsjetsjenië en wordt door mensenrechtenorganisaties beschuldigd van ontvoeringen, folteringen en moorden.