De voorbije vier seizoenen zagen de Premier League, de Engelse voetbalbond (FA) en de English Football League (EFL) verbaal geweld en fysieke intimidatie van spelers tegenover scheidsrechters fors toenemen.

'Wij en onze clubs hebben al even onze bezorgdheid geuit dat bepaald gedrag van spelers over de schreef gaat', verklaart Richard Scudamore, algemeen directeur van de Premier League. 'Dat tolereren we niet langer. Spelers en managers moeten zich bewust zijn van de grenzen.'

Hiervoor worden de regels danig verstrengd. Een speler die een scheidsrechter verbaal of fysiek beledigt, krijgt direct rood. Onbeleefd gedrag of agressieve reacties worden voortaan bestraft met een gele kaart, net als wanneer een speler naar de lijnrechter loopt om een beslissing aan te vechten. Ook het gedrag van trainers en stafleden zullen meer nauwlettend in de gaten worden gehouden. (Belga/JF)

De voorbije vier seizoenen zagen de Premier League, de Engelse voetbalbond (FA) en de English Football League (EFL) verbaal geweld en fysieke intimidatie van spelers tegenover scheidsrechters fors toenemen. 'Wij en onze clubs hebben al even onze bezorgdheid geuit dat bepaald gedrag van spelers over de schreef gaat', verklaart Richard Scudamore, algemeen directeur van de Premier League. 'Dat tolereren we niet langer. Spelers en managers moeten zich bewust zijn van de grenzen.'Hiervoor worden de regels danig verstrengd. Een speler die een scheidsrechter verbaal of fysiek beledigt, krijgt direct rood. Onbeleefd gedrag of agressieve reacties worden voortaan bestraft met een gele kaart, net als wanneer een speler naar de lijnrechter loopt om een beslissing aan te vechten. Ook het gedrag van trainers en stafleden zullen meer nauwlettend in de gaten worden gehouden. (Belga/JF)