De Italiaanse voetbalbond heeft de outfits voorgesteld die de spelers zullen dragen op het WK van komende zomer in Brazilië. Niets uitzonderlijks, ware het niet dat de shirts een speciale tape bevatten die de speler op het veld 'micromassages' geeft.

Dat meldt de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore op zijn website. De shirts van fabrikant Puma zijn uitgerust met de zogenaamde PWR ACTV-technologie, die voor betere sportieve prestaties moet zorgen door de spierkracht te maximaliseren.

'De ACTV-tape is op strategische plaatsen in het thuis- en uittenue aangebracht en geeft micromassages waardoor de actieve spieren sneller kunnen recupereren van inspanningen', aldus Puma.

Andere opvallende kenmerken aan de shirts zijn een kraag en een knoopsluiting.

De Squadra Azzurra zal de shirts voor het eerst dragen in de oefeninterland in en tegen Spanje (aftrap om 22 uur). Vóór de start van het WK speelt Italië ook nog vriendschappelijke duels tegen Ierland en Luxemburg.

De Italiaanse voetbalbond heeft de outfits voorgesteld die de spelers zullen dragen op het WK van komende zomer in Brazilië. Niets uitzonderlijks, ware het niet dat de shirts een speciale tape bevatten die de speler op het veld 'micromassages' geeft. Dat meldt de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore op zijn website. De shirts van fabrikant Puma zijn uitgerust met de zogenaamde PWR ACTV-technologie, die voor betere sportieve prestaties moet zorgen door de spierkracht te maximaliseren. 'De ACTV-tape is op strategische plaatsen in het thuis- en uittenue aangebracht en geeft micromassages waardoor de actieve spieren sneller kunnen recupereren van inspanningen', aldus Puma. Andere opvallende kenmerken aan de shirts zijn een kraag en een knoopsluiting. De Squadra Azzurra zal de shirts voor het eerst dragen in de oefeninterland in en tegen Spanje (aftrap om 22 uur). Vóór de start van het WK speelt Italië ook nog vriendschappelijke duels tegen Ierland en Luxemburg.