De Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk heeft Nigel de Jong uit de nationale selectie gezet, na een nieuwe zware tackle van de middenvelder van Manchester City.

Van Marwijk heeft zijn beslissing maandag meegedeeld in een persoonlijk gesprek met De Jong, meldt ANP.

Nederland speelt vrijdag een EK-kwalificatiematch in en tegen Moldavië. Vier dagen later volgt in Amsterdam de wedstrijd tegen Zweden.

Tackle

De Jong (25) kwam afgelopen weekend in opspraak na een zware tackle op Newcastlespeler Hatem Ben Arfa. Die brak daarbij zijn kuit- en scheenbeen en moest van het veld worden gedragen. De Jong kreeg overigens geen kaart voor zijn overtreding.

De ploegmaat van Vincent Kompany en Dedryck Boyata bij Manchester City was niet aan zijn proefstuk toe.

Eerder dit jaar brak De Jong in een vriendschappelijke wedstrijd met Oranje tegen de Verenigde Staten het been van Stuart Holden en op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika deelde hij in de finale tegen Spanje een karatetrap uit aan Xabi Alonso.

In het Nederlandse televisieprogramma Studio Voetbal noemde voetbalanalist Hugo Borst De Jong zondag een "recidivist" en een "crimineel", die zich moet laten behandelen.

De tackle op Ben Arfa:

De karatetrap tijdens de WK-finale:

De Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk heeft Nigel de Jong uit de nationale selectie gezet, na een nieuwe zware tackle van de middenvelder van Manchester City. Van Marwijk heeft zijn beslissing maandag meegedeeld in een persoonlijk gesprek met De Jong, meldt ANP. Nederland speelt vrijdag een EK-kwalificatiematch in en tegen Moldavië. Vier dagen later volgt in Amsterdam de wedstrijd tegen Zweden. Tackle De Jong (25) kwam afgelopen weekend in opspraak na een zware tackle op Newcastlespeler Hatem Ben Arfa. Die brak daarbij zijn kuit- en scheenbeen en moest van het veld worden gedragen. De Jong kreeg overigens geen kaart voor zijn overtreding. De ploegmaat van Vincent Kompany en Dedryck Boyata bij Manchester City was niet aan zijn proefstuk toe. Eerder dit jaar brak De Jong in een vriendschappelijke wedstrijd met Oranje tegen de Verenigde Staten het been van Stuart Holden en op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika deelde hij in de finale tegen Spanje een karatetrap uit aan Xabi Alonso. In het Nederlandse televisieprogramma Studio Voetbal noemde voetbalanalist Hugo Borst De Jong zondag een "recidivist" en een "crimineel", die zich moet laten behandelen. De tackle op Ben Arfa:De karatetrap tijdens de WK-finale: