Twee goals van Nikica Jelavic (26) bij het uitduel aan Saint Johnstone zorgden ervoor dat de voormalige werkgever van Thomas Buffel (RC Genk) blijft meedoen voor het kampioenschap in Schotland.

De boomlange aanvaller, die na een teleurstellend seizoen 2007/08 (drie goals in 23 duels) bij SV Zulte Waregem werd verhuurd aan Rapid Wien, tilde daarmee zijn totaal naar veertien treffers. Daarmee verstevigde Jelavic zijn koppositie in de topschutterslijst.

De Rangers blijven ondertussen na 23 speeldagen tweede staan in het klassement, met 54 punten. Dat is twee eenheden minder dan eeuwige rivaal Celtic, dat een 2-1-zege boekte tegen Dundee United. Victor Wanyama (ex-Beerschot) was goed voor een doelpunt. (FV)

Bekijk hieronder het verslag en de goals van Jelavic.

Twee goals van Nikica Jelavic (26) bij het uitduel aan Saint Johnstone zorgden ervoor dat de voormalige werkgever van Thomas Buffel (RC Genk) blijft meedoen voor het kampioenschap in Schotland. De boomlange aanvaller, die na een teleurstellend seizoen 2007/08 (drie goals in 23 duels) bij SV Zulte Waregem werd verhuurd aan Rapid Wien, tilde daarmee zijn totaal naar veertien treffers. Daarmee verstevigde Jelavic zijn koppositie in de topschutterslijst. De Rangers blijven ondertussen na 23 speeldagen tweede staan in het klassement, met 54 punten. Dat is twee eenheden minder dan eeuwige rivaal Celtic, dat een 2-1-zege boekte tegen Dundee United. Victor Wanyama (ex-Beerschot) was goed voor een doelpunt. (FV) Bekijk hieronder het verslag en de goals van Jelavic.