De Venezolaanse Deyna Castellanos, de Fransman Olivier Giroud en de Zuid-Afrikaan Oscarine Masuluke zijn de drie overgebleven kanshebbers om op 23 oktober in Londen op het FIFA-gala de Puskas Award, de prijs voor het beste doelpunt van het jaar, te winnen. Dat maakte de FIFA maandag bekend.

De momenteel nauwelijks 18-jarige Castellanos trof voor Venezuela op het WK voor meisjes onder 17 jaar raak tegen Kameroen met een schot vanop de middenlijn.

Giroud van zijn kant scoorde op nieuwjaarsdag voor Arsenal tegen Crystal Palace met een fabelachtige scorpion kick.

De derde genomineerde ten slotte is een Zuid-Afrikaanse doelman. Masuluke bezorgde zijn team, Baroka FC, met een spectaculaire omhaal een gelijkspel tegen City Pirates.

De drie doelpunten werden door surfers gekozen uit een lijst van tien doelpunten. Vanaf vandaag tot de dag van de ceremonie kan opnieuw gestemd worden voor de finale winnaar.

De Venezolaanse Deyna Castellanos, de Fransman Olivier Giroud en de Zuid-Afrikaan Oscarine Masuluke zijn de drie overgebleven kanshebbers om op 23 oktober in Londen op het FIFA-gala de Puskas Award, de prijs voor het beste doelpunt van het jaar, te winnen. Dat maakte de FIFA maandag bekend.De momenteel nauwelijks 18-jarige Castellanos trof voor Venezuela op het WK voor meisjes onder 17 jaar raak tegen Kameroen met een schot vanop de middenlijn. Giroud van zijn kant scoorde op nieuwjaarsdag voor Arsenal tegen Crystal Palace met een fabelachtige scorpion kick. De derde genomineerde ten slotte is een Zuid-Afrikaanse doelman. Masuluke bezorgde zijn team, Baroka FC, met een spectaculaire omhaal een gelijkspel tegen City Pirates. De drie doelpunten werden door surfers gekozen uit een lijst van tien doelpunten. Vanaf vandaag tot de dag van de ceremonie kan opnieuw gestemd worden voor de finale winnaar.