In het onderzoek naar de racistische incidenten tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Bulgarije en Engeland heeft de politie opnieuw vijf Bulgaarse supporters opgepakt. Dat maakte het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag bekend.

Tijdens de wedstrijd van maandag in Sofia gingen de thuissupporters zwaar over de schreef door apengeluiden te maken richting de gekleurde Engelse spelers en de nazigroet te brengen. Twee keer werd de partij stilgelegd.

Inmiddels heeft de politie al zestien verdachten geïdentificeerd. Zes onder hen werden eerder opgepakt. Een 18-jarige jongeman riskeert voor zijn aandeel vijf jaar cel. Na de incidenten diende de Bulgaarse bondsvoorzitter Borislav Mihaylov zijn ontslag in. De UEFA startte een disciplinair onderzoek en buigt zich op 28 oktober over het dossier.

Lees ook:

Racisme in Bulgarije: van aandachttrekkerij tot pure chantage

In het onderzoek naar de racistische incidenten tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Bulgarije en Engeland heeft de politie opnieuw vijf Bulgaarse supporters opgepakt. Dat maakte het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag bekend. Tijdens de wedstrijd van maandag in Sofia gingen de thuissupporters zwaar over de schreef door apengeluiden te maken richting de gekleurde Engelse spelers en de nazigroet te brengen. Twee keer werd de partij stilgelegd. Inmiddels heeft de politie al zestien verdachten geïdentificeerd. Zes onder hen werden eerder opgepakt. Een 18-jarige jongeman riskeert voor zijn aandeel vijf jaar cel. Na de incidenten diende de Bulgaarse bondsvoorzitter Borislav Mihaylov zijn ontslag in. De UEFA startte een disciplinair onderzoek en buigt zich op 28 oktober over het dossier. Lees ook:Racisme in Bulgarije: van aandachttrekkerij tot pure chantage