De Rode Duivels treden daarmee in de voetsporen van Duitsland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië, Spanje en Nederland, die eerder al bovenaan de lijst pronken.

De troepen van Marc Wilmots speelden sinds de publicatie van het vorige klassement, op 1 oktober, hun twee laatste EK-kwalificatiewedstrijden. In Andorra wonnen de Rode Duivels met 1-4, waarna Israël in het Koning Boudewijnstadion met 3-1 geklopt werd. België eindigde zo op de eerste plaats in kwalificatiegroep B en verzekerde zich van een ticket voor het EK van volgend jaar in Frankrijk.

Team van het Jaar?

Op de ranking springt België met 1.440 punten over wereldkampioen Duitsland, tweede met 1.388 punten, en vicewereldkampioen Argentinië (1.383 ptn), dat van de koppositie naar de derde plaats zakt. De top vijf wordt vervolledigd door Portugal (1.364) en Chili (1.288), dat vier plaatsen winst boekt. Daarna volgen Spanje, Colombia (-2), Brazilië (-1), Engeland (+1) en Oostenrijk (+1).

De volgende FIFA-ranking wordt op 3 december vrijgegeven. Als België dan nog eerste staat, krijgt het de titel 'Team van het Jaar'.

Oefeninterlands

De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels staat op 13 november geprogrammeerd. Dan spelen ze een oefeninterland tegen Italië in het Koning Boudewijnstadion. Vier dagen later ontvangen Vincent Kompany en co. in Brussel Europees kampioen Spanje.

De Rode Duivels treden daarmee in de voetsporen van Duitsland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië, Spanje en Nederland, die eerder al bovenaan de lijst pronken. De troepen van Marc Wilmots speelden sinds de publicatie van het vorige klassement, op 1 oktober, hun twee laatste EK-kwalificatiewedstrijden. In Andorra wonnen de Rode Duivels met 1-4, waarna Israël in het Koning Boudewijnstadion met 3-1 geklopt werd. België eindigde zo op de eerste plaats in kwalificatiegroep B en verzekerde zich van een ticket voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Op de ranking springt België met 1.440 punten over wereldkampioen Duitsland, tweede met 1.388 punten, en vicewereldkampioen Argentinië (1.383 ptn), dat van de koppositie naar de derde plaats zakt. De top vijf wordt vervolledigd door Portugal (1.364) en Chili (1.288), dat vier plaatsen winst boekt. Daarna volgen Spanje, Colombia (-2), Brazilië (-1), Engeland (+1) en Oostenrijk (+1). De volgende FIFA-ranking wordt op 3 december vrijgegeven. Als België dan nog eerste staat, krijgt het de titel 'Team van het Jaar'.De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels staat op 13 november geprogrammeerd. Dan spelen ze een oefeninterland tegen Italië in het Koning Boudewijnstadion. Vier dagen later ontvangen Vincent Kompany en co. in Brussel Europees kampioen Spanje.