Terwijl Anderlecht op zoek is naar alternatieven in de spits, zoekt een voormalige aanvaller van paarswit een nieuwe sportieve uitdaging.

De eerste speeldag van dit seizoen was nochtans goed begonnen voor Stefano Okaka.De Italiaanse spits met Nigeriaanse roots kwam aan de aftrap tegen Liverpool, scoorde, maar verdween na zijn vervanging in de 63e minuut quasi helemaal uit beeld.

Dit seizoen kwam hij nog maar zes keer in actie, waaronder vier keer als invaller. Vorig seizoen kwam Okaka 19 keer aan de bak, waarbij hij vier goals maakte. In de zomer van 2016 verkocht Anderlecht zijn topschutter die na een dispuut met toenmalig trainer René Weiler persona non grata was geworden, ook al was hij het seizoen daarvoor met 15 competitiegoals paarswit topschutter geworden.

Voor zes miljoen belandde Okaka in het voetbalimperium van de Pozzo's, waar ook Kums een seizoen deel van uitmaakte. Alleen stonden Kums en Okaka nooit samen op het veld, want de voormalige spelmaker van Gent verhuisde voor één seizoen naar Udinese, de moederclub van de Pozzo's.

Nu is Okaka het bankzitten beu. De Portugese trainer Marco Silva, die hem 'om redenen die hij en iedereen in de club kent goed weten' een paar weken met de jongeren liet trainen, rekent niet meer op hem. De aanduiding van ex-Watfordtrainer Walter Mazzarri tot nieuwe hoofdcoach van Torino verleidde hem tot de uitspraak dat hij graag voor de mythische club uit Turijn zou uitkomen, omdat de band met Mazzarri altijd goed is geweest. 'Mazzarri zegt je wat hij denkt vlakaf in je gezicht en ik hou van zo'n mensen waarvan je weet waar je aan toe bent.'

'Er is voor mij maar één oplossing', verkondigde hij in de Gazzetta dello Sport van maandag: 'Spelen. Ik ben 28, in mijn beste jaren, en wil niet langer op de bank zitten. Ik wil alleen mijn werk doen, ik heb met Gino Pozzo over mijn situatie gesproken en ik hoop dat we er snel uit komen.'

Naast zijn eigen denkpiste Torino toonde ook in Engeland Crystal Palace interesse. Voor hij naar Anderlecht verhuisde, scoorde Okaka in de Serie A voor AS Roma, waar hij op zijn zestiende debuteerde, Bari, Parma en Sampdoria samen zestien goals.

Terwijl Anderlecht op zoek is naar alternatieven in de spits, zoekt een voormalige aanvaller van paarswit een nieuwe sportieve uitdaging. De eerste speeldag van dit seizoen was nochtans goed begonnen voor Stefano Okaka.De Italiaanse spits met Nigeriaanse roots kwam aan de aftrap tegen Liverpool, scoorde, maar verdween na zijn vervanging in de 63e minuut quasi helemaal uit beeld. Dit seizoen kwam hij nog maar zes keer in actie, waaronder vier keer als invaller. Vorig seizoen kwam Okaka 19 keer aan de bak, waarbij hij vier goals maakte. In de zomer van 2016 verkocht Anderlecht zijn topschutter die na een dispuut met toenmalig trainer René Weiler persona non grata was geworden, ook al was hij het seizoen daarvoor met 15 competitiegoals paarswit topschutter geworden.Voor zes miljoen belandde Okaka in het voetbalimperium van de Pozzo's, waar ook Kums een seizoen deel van uitmaakte. Alleen stonden Kums en Okaka nooit samen op het veld, want de voormalige spelmaker van Gent verhuisde voor één seizoen naar Udinese, de moederclub van de Pozzo's.Nu is Okaka het bankzitten beu. De Portugese trainer Marco Silva, die hem 'om redenen die hij en iedereen in de club kent goed weten' een paar weken met de jongeren liet trainen, rekent niet meer op hem. De aanduiding van ex-Watfordtrainer Walter Mazzarri tot nieuwe hoofdcoach van Torino verleidde hem tot de uitspraak dat hij graag voor de mythische club uit Turijn zou uitkomen, omdat de band met Mazzarri altijd goed is geweest. 'Mazzarri zegt je wat hij denkt vlakaf in je gezicht en ik hou van zo'n mensen waarvan je weet waar je aan toe bent.''Er is voor mij maar één oplossing', verkondigde hij in de Gazzetta dello Sport van maandag: 'Spelen. Ik ben 28, in mijn beste jaren, en wil niet langer op de bank zitten. Ik wil alleen mijn werk doen, ik heb met Gino Pozzo over mijn situatie gesproken en ik hoop dat we er snel uit komen.'Naast zijn eigen denkpiste Torino toonde ook in Engeland Crystal Palace interesse. Voor hij naar Anderlecht verhuisde, scoorde Okaka in de Serie A voor AS Roma, waar hij op zijn zestiende debuteerde, Bari, Parma en Sampdoria samen zestien goals.