Vorige week verzekerde Rangers FC zich van een ticket naar de Schotse Premiership. Na 1-0-winst tegen Dumbarton werd het, op vier speeldagen van het einde, kampioen in The Championship. Bijna vier jaar nadat Glasgow Rangers, de succesvolle club uit Schotland, failliet verklaard werd en als Rangers FC aan een nieuw verhaal begon in de Schotse League Two, is de club terug van weggeweest. Met voorlopig de beste aanval (83 goals in 32 wedstrijden), de beste verdediging (27 tegendoelpunten) en de topschutter (de 26-jarige Martyn Waghorn) in de rangen werd de concurrentie weggeblazen.

Dat succes is te danken aan coach Mark Warburton, die snedig, aanvallend voetbal naar Ibrox Park bracht, en aan voorzitter Dave King, die voor stabiliteit achter de schermen zorgde. King, een Schotse zakenman, beloofde al dat hij 25 miljoen euro uit eigen zak zou bijpassen om met de nodige transfers het team komende zomer te versterken.

Ondertussen wacht in de halve finale van de beker, op zondag 17 april, nog eens een clash van de Old Firm, een ouderwetse confrontatie met eeuwige rivaal Celtic. The Bhoys, met onze landgenoten Dedryck Boyata en Logan Bailly in de rangen, zullen meteen weten wat hen volgend seizoen te wachten staat.

Vorige week verzekerde Rangers FC zich van een ticket naar de Schotse Premiership. Na 1-0-winst tegen Dumbarton werd het, op vier speeldagen van het einde, kampioen in The Championship. Bijna vier jaar nadat Glasgow Rangers, de succesvolle club uit Schotland, failliet verklaard werd en als Rangers FC aan een nieuw verhaal begon in de Schotse League Two, is de club terug van weggeweest. Met voorlopig de beste aanval (83 goals in 32 wedstrijden), de beste verdediging (27 tegendoelpunten) en de topschutter (de 26-jarige Martyn Waghorn) in de rangen werd de concurrentie weggeblazen. Dat succes is te danken aan coach Mark Warburton, die snedig, aanvallend voetbal naar Ibrox Park bracht, en aan voorzitter Dave King, die voor stabiliteit achter de schermen zorgde. King, een Schotse zakenman, beloofde al dat hij 25 miljoen euro uit eigen zak zou bijpassen om met de nodige transfers het team komende zomer te versterken. Ondertussen wacht in de halve finale van de beker, op zondag 17 april, nog eens een clash van de Old Firm, een ouderwetse confrontatie met eeuwige rivaal Celtic. The Bhoys, met onze landgenoten Dedryck Boyata en Logan Bailly in de rangen, zullen meteen weten wat hen volgend seizoen te wachten staat.