Twee grote dompers kreeg Shakhtar Donetsk de afgelopen week te verwerken. Eerst was er het zware auto-ongeval van Mircea Lucescu in Boekarest, die er voor zorgde dat de 66-jarige Roemeense succestrainer verschillende ribben brak en naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Die perikelen waren nog niet goed afgekoeld of er kwam de melding dat doelman Olexandr Rybka (24) het naderende EK in Polen en Oekraïne noodgedwongen aan zich voorbij moet laten gaan. Hij werd immers voorlopig geschorst na een positieve dopingtest.

Bij een routinecontrole werden in het bloed van de international sporen gevonden van een vochtafdrijvend middel. Dat product wordt doorgaans gebruikt om af te vallen, maar kan ook als maskeringsmiddel dienen.

De Europese voetbalbond UEFA onderzoekt de zaak. Wanneer Rybka ook effectief schuldig wordt bevonden, dan hangt er hem een straf van twee jaar boven het hoofd. (FV)

Twee grote dompers kreeg Shakhtar Donetsk de afgelopen week te verwerken. Eerst was er het zware auto-ongeval van Mircea Lucescu in Boekarest, die er voor zorgde dat de 66-jarige Roemeense succestrainer verschillende ribben brak en naar het ziekenhuis werd overgebracht. Die perikelen waren nog niet goed afgekoeld of er kwam de melding dat doelman Olexandr Rybka (24) het naderende EK in Polen en Oekraïne noodgedwongen aan zich voorbij moet laten gaan. Hij werd immers voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. Bij een routinecontrole werden in het bloed van de international sporen gevonden van een vochtafdrijvend middel. Dat product wordt doorgaans gebruikt om af te vallen, maar kan ook als maskeringsmiddel dienen. De Europese voetbalbond UEFA onderzoekt de zaak. Wanneer Rybka ook effectief schuldig wordt bevonden, dan hangt er hem een straf van twee jaar boven het hoofd. (FV)