Olympique Marseille wil niet spelen in nieuw stadion van 267 miljoen euro

25/07/14 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Olympique Marseille, de club van onze landgenoot Michy Batshuayi, weigert het seizoen aan te vatten in het door de stad gerenoveerde stadion. L'OM laat Le Nouveau Vélodrome, kostprijs 267 miljoen euro, links liggen en speelt zijn eerste competitiematch in Montpellier.

Olympique Marseille wil niet spelen in nieuw stadion van 267 miljoen euro

Le Nouveau Vélodrome © Belga Image

De stad Marseille heeft de voorbije jaren het stadion, dat ook tijdens het EK voetbal 2016 gebruikt zal worden, gemoderniseerd tot een prachtige tempel met 67.054 zitplaatsen. Toch wil Olympique Marseille het seizoen niet aanvatten in Le Nouveau Vélodrome, omdat de stad een huurprijs vraagt van liefst 380.000 euro per match.

Onderhandelingen met het stadsbestuur liepen de voorbije dagen op niets uit, en donderdagavond kondigde de club van Michy Batshuayi definitief aan dat het zijn seizoen 2014-2015 in Montpellier zal openen.

'We hebben alles geprobeerd', zegt Philippe Perez, directeur van de club. 'Maar het radicale standpunt van de gemeente laat ons geen andere keuze dan deze pijnlijke beslissing. We moeten dit doen, om de gezondheid van de club te waarborgen. We zullen - en kunnen - nooit het bedrag ophoesten dat de gemeente van ons eist.'

De beslissing zal overigens voor een vreemde kronkel zorgen in het weekend van 17 augustus: omdat Marseille zijn thuismatchen in het Stade de la Mosson zal spelen, speelt het dus ook zijn eerste thuismatch van het nieuwe seizoen tegen Montpellier... in Montpellier. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners