Standardkeeper Eiji Kawashima zal het eens zijn met de stelling dat Abdulrahman één van de grote mannen op de voorbije Azië Cup was. De 23-jarige nummer 10 van de Verenigde Arabische Emiraten nam de Japanse doelman immers te grazen in de penaltysessie van de kwartfinale, nadat de wedstrijd op 1-1 was geëindigd. Abdulrahman was de eerste strafschopnemer en hij maakte er een perfect uitgevoerde panenka van.

De in Riaad geboren middenvelder speelde zich voor het eerst in de kijker tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Zijn prestaties leverden hem een test bij Manchester City op. De Citizens wilden hem een contract geven, maar doordat de speler geen Britse werkvergunning kreeg, ging de transfer niet door. Een concrete aanbieding van Benfica legde Abdulrahman vervolgens naast zich neer, hij bleef waar hij was: bij Al Ain, de meest succesvolle club in de VAE.

Abdulrahman is een technisch zeer onderlegde speler met een ongelooflijke vista, er wordt alleen getwijfeld of hij de fysieke en mentale capaciteiten heeft om het te maken aan de Europese top.

De panenka tegen Eiji Kawashima:

Ook in de halve finale van de Asian Cup tegen latere winnaar Australië deed Abdulrahman van zich spreken, onder andere met deze actie:

Standardkeeper Eiji Kawashima zal het eens zijn met de stelling dat Abdulrahman één van de grote mannen op de voorbije Azië Cup was. De 23-jarige nummer 10 van de Verenigde Arabische Emiraten nam de Japanse doelman immers te grazen in de penaltysessie van de kwartfinale, nadat de wedstrijd op 1-1 was geëindigd. Abdulrahman was de eerste strafschopnemer en hij maakte er een perfect uitgevoerde panenka van. De in Riaad geboren middenvelder speelde zich voor het eerst in de kijker tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Zijn prestaties leverden hem een test bij Manchester City op. De Citizens wilden hem een contract geven, maar doordat de speler geen Britse werkvergunning kreeg, ging de transfer niet door. Een concrete aanbieding van Benfica legde Abdulrahman vervolgens naast zich neer, hij bleef waar hij was: bij Al Ain, de meest succesvolle club in de VAE. Abdulrahman is een technisch zeer onderlegde speler met een ongelooflijke vista, er wordt alleen getwijfeld of hij de fysieke en mentale capaciteiten heeft om het te maken aan de Europese top. De panenka tegen Eiji Kawashima: Ook in de halve finale van de Asian Cup tegen latere winnaar Australië deed Abdulrahman van zich spreken, onder andere met deze actie: