Op 7 februari 2017, bijna een jaar geleden, neemt Feirense het op tegen Rio Ave in de Portugese eerste klasse. Het eindresultaat is 2-1, maar al voor de eerste bal getrapt is, wordt elke weddenschap op de wedstrijd ingetrokken door Jogos Santa Casa. Het orgaan dat gokken in Portugal superviseert, is immers gealarmeerd door het 'ongewoon hoge aantal weddenschappen' op de match. Het zou in totaal om een half miljoen euro gaan. Eind vorige maand raakte dan bekend dat vier spelers van Rio Ave ervan verdacht worden geld ontvangen te hebben voor die wedstrijd tegen Feirense.

Bij de club uit Porto sluiten ze de rangen. Marco Carvalho, directeur communicatie van Rio Ave: 'Wij zijn altijd een eendrachtige groep geweest en wij hebben onze steun betuigd aan de spelers.'

Nochtans neemt de zaak steeds grotere proporties aan. Enkele Portugese kranten meldden dat het gerecht ook nog andere wedstrijden onderzoekt, zoals Benfica-Rio Ave van 24 april 2016 (1-0). Voorzitter Luís Filipe Vieira reageerde heftig: 'Benfica wordt geviseerd door een wanhopige campagne om ons van een vijfde titel op rij te houden. De supporters mogen op hun beide oren slapen, want niemand van Benfica heeft een scheidsrechter of de spelers van een tegenstander proberen om te kopen.'

Het is niet de eerste keer dat het Portugese voetbal met matchfixing te maken krijgt. Twee jaar geleden bracht Europol aan het licht dat de Russische maffia União de Leiria, toen een derdeklasser, gebruikte voor het witwassen van geld en voor gokpraktijken. De Russische voetbalmakelaar Aleksander Tolstikov, die in 2015 eigenaar geworden was van de club, werd in mei 2016 aangehouden. Een maand later was hij echter alweer op vrije voeten. Vandaag de dag is hij nog steeds voorzitter van União de Leiria.

In 2016 werd ook de Portugese tweede klasse opgeschrikt door een matchfixingschandaal. Er werden toen vijftien mensen - spelers en bestuursleden - van een aantal clubs aangehouden.

Op 7 februari 2017, bijna een jaar geleden, neemt Feirense het op tegen Rio Ave in de Portugese eerste klasse. Het eindresultaat is 2-1, maar al voor de eerste bal getrapt is, wordt elke weddenschap op de wedstrijd ingetrokken door Jogos Santa Casa. Het orgaan dat gokken in Portugal superviseert, is immers gealarmeerd door het 'ongewoon hoge aantal weddenschappen' op de match. Het zou in totaal om een half miljoen euro gaan. Eind vorige maand raakte dan bekend dat vier spelers van Rio Ave ervan verdacht worden geld ontvangen te hebben voor die wedstrijd tegen Feirense. Bij de club uit Porto sluiten ze de rangen. Marco Carvalho, directeur communicatie van Rio Ave: 'Wij zijn altijd een eendrachtige groep geweest en wij hebben onze steun betuigd aan de spelers.' Nochtans neemt de zaak steeds grotere proporties aan. Enkele Portugese kranten meldden dat het gerecht ook nog andere wedstrijden onderzoekt, zoals Benfica-Rio Ave van 24 april 2016 (1-0). Voorzitter Luís Filipe Vieira reageerde heftig: 'Benfica wordt geviseerd door een wanhopige campagne om ons van een vijfde titel op rij te houden. De supporters mogen op hun beide oren slapen, want niemand van Benfica heeft een scheidsrechter of de spelers van een tegenstander proberen om te kopen.' Het is niet de eerste keer dat het Portugese voetbal met matchfixing te maken krijgt. Twee jaar geleden bracht Europol aan het licht dat de Russische maffia União de Leiria, toen een derdeklasser, gebruikte voor het witwassen van geld en voor gokpraktijken. De Russische voetbalmakelaar Aleksander Tolstikov, die in 2015 eigenaar geworden was van de club, werd in mei 2016 aangehouden. Een maand later was hij echter alweer op vrije voeten. Vandaag de dag is hij nog steeds voorzitter van União de Leiria. In 2016 werd ook de Portugese tweede klasse opgeschrikt door een matchfixingschandaal. Er werden toen vijftien mensen - spelers en bestuursleden - van een aantal clubs aangehouden.