De kansen van Anderlecht op Europese overwintering hebben een flinke knauw gekregen. In het Constant Vanden Stock-stadion verloor de kampioen met 0-3 van het Griekse Olympiacos. Paars-wit telt na twee speeldagen 0 op 6 in de Champions League. Coach John van den Brom gaf in zijn piepjonge basiself het vertrouwen aan middenvelder Youri Tielemans, die zo met 16 jaar en 4 maanden de jongste Belg ooit in de Champions League werd. Doelman Proto moest in extremis afhaken. Thomas Kaminski verving hem.

Paars-wit moest na de nederlaag in Benfica vol aan de bank en begon ook uitstekend. Praet, Bruno en Nuytinck kregen binnen het openingskwartier alle drie een mooie kans om de score te openen, maar ze misten. Aan de overzijde kende Kostas Mitroglou minder genade. De spits van Olympiacos profiteerde van onzuiver verdedigen om de bezoekers na zeventien minuten op een gevleide 0-1 te zetten.

Anderlecht bleef na de achterstand goed voetballen, maar scoren lukte maar niet. Exemplarisch voor het offensieve onvermogen was de gemiste strafschop van Mitrovic, die te zacht inschoot. Zo moest paars-wit gaan rusten met een onverdiende 0-1 op het bord.

Na de pauze ging het festival der gemiste kansen verder. Mitrovic wrong oog in oog met Roberto opnieuw een open mogelijkheid de nek om. En net als in de eerste helft werden de Brusselaars vervolgens koud gepakt. Mitroglou maakte op de counter de 0-2 voor de Griekse bezoekers. Diezelfde Mitroglou scoorde in de 72e minuut met een heerlijke afstandsknal zelfs de 0-3. Bij de thuisploeg gingen de boeken toe.John van den Brom: 'Onze beste wedstrijd van het seizoen'

Trainer John van den Brom zag van op de bank hoe Anderlecht met 0-3 verloor van het Griekse Olympiacos. Toch was de Nederlandse coach na de match vol lof over de prestatie van zijn jonge elftal. "Topsport kan hard zijn. Dat hebben we vandaag nog een keer gezien", reageerde Van den Brom, verwijzend naar de talloze kansen die
paars-wit de nek omwrong. "Wij hebben zoveel kansen gecreëerd en toch hebben we met 0-3 verloren. Dit is hard. De jongens verdienen een groot compliment. Dat is misschien gek als je 0-3 verliest, maar dit was onze beste wedstrijd van het seizoen."

"Bij ons werd elk klein foutje afgestraft terwijl wij aan de andere kant hun vele fouten niet konden afstraffen. Dat is jammer. Maar als we deze manier van spelen kunnen vasthouden, kunnen we alleen maar groeien."

PSG met 3-0 vlot voorbij Benfica

In de andere groepsmatch won PSG vlot van Benfica met 3-0 dankzij onder meer twee goals van Ibrahimovic. De Parijzenaars leiden in groep C met 6 op 6. Dan volgen Benfica en Olympiacos met 3 punten. Anderlecht is nog puntenloos. Op 23 oktober staan Anderlecht/PSG en Benfica/Olympiacos op het programma. (Belga/SD)

De kansen van Anderlecht op Europese overwintering hebben een flinke knauw gekregen. In het Constant Vanden Stock-stadion verloor de kampioen met 0-3 van het Griekse Olympiacos. Paars-wit telt na twee speeldagen 0 op 6 in de Champions League. Coach John van den Brom gaf in zijn piepjonge basiself het vertrouwen aan middenvelder Youri Tielemans, die zo met 16 jaar en 4 maanden de jongste Belg ooit in de Champions League werd. Doelman Proto moest in extremis afhaken. Thomas Kaminski verving hem. Paars-wit moest na de nederlaag in Benfica vol aan de bank en begon ook uitstekend. Praet, Bruno en Nuytinck kregen binnen het openingskwartier alle drie een mooie kans om de score te openen, maar ze misten. Aan de overzijde kende Kostas Mitroglou minder genade. De spits van Olympiacos profiteerde van onzuiver verdedigen om de bezoekers na zeventien minuten op een gevleide 0-1 te zetten. Anderlecht bleef na de achterstand goed voetballen, maar scoren lukte maar niet. Exemplarisch voor het offensieve onvermogen was de gemiste strafschop van Mitrovic, die te zacht inschoot. Zo moest paars-wit gaan rusten met een onverdiende 0-1 op het bord. Na de pauze ging het festival der gemiste kansen verder. Mitrovic wrong oog in oog met Roberto opnieuw een open mogelijkheid de nek om. En net als in de eerste helft werden de Brusselaars vervolgens koud gepakt. Mitroglou maakte op de counter de 0-2 voor de Griekse bezoekers. Diezelfde Mitroglou scoorde in de 72e minuut met een heerlijke afstandsknal zelfs de 0-3. Bij de thuisploeg gingen de boeken toe. John van den Brom: 'Onze beste wedstrijd van het seizoen'Trainer John van den Brom zag van op de bank hoe Anderlecht met 0-3 verloor van het Griekse Olympiacos. Toch was de Nederlandse coach na de match vol lof over de prestatie van zijn jonge elftal. "Topsport kan hard zijn. Dat hebben we vandaag nog een keer gezien", reageerde Van den Brom, verwijzend naar de talloze kansen die paars-wit de nek omwrong. "Wij hebben zoveel kansen gecreëerd en toch hebben we met 0-3 verloren. Dit is hard. De jongens verdienen een groot compliment. Dat is misschien gek als je 0-3 verliest, maar dit was onze beste wedstrijd van het seizoen.""Bij ons werd elk klein foutje afgestraft terwijl wij aan de andere kant hun vele fouten niet konden afstraffen. Dat is jammer. Maar als we deze manier van spelen kunnen vasthouden, kunnen we alleen maar groeien." PSG met 3-0 vlot voorbij BenficaIn de andere groepsmatch won PSG vlot van Benfica met 3-0 dankzij onder meer twee goals van Ibrahimovic. De Parijzenaars leiden in groep C met 6 op 6. Dan volgen Benfica en Olympiacos met 3 punten. Anderlecht is nog puntenloos. Op 23 oktober staan Anderlecht/PSG en Benfica/Olympiacos op het programma. (Belga/SD)