Onmondig Anderlecht uitgeschakeld door Donetsk: 0-1

Anderlecht werd in der achtste finale van Europa League uitgeschakeld door Shakhtar Donetsk. Na 1-3 verlies in de uitwedstrijd verloor paars-wit thuis met 0-1, na een late goal van invaller Eduardo.

De ploeg van Besnik Hasi probeerde in het Constant Vanden Stockstadion meteen de wedstrijd in handen te nemen, evenwel zonder uitgesproken kansen te creëren. Shakhtar Donetsk, in 2009 winnaar van de UEFA Cup, rekende op de counter. Na een dikke 20 minuten kopte Kara op hoekschop het leer tegen de touwen, de goal werd echter afgekeurd voor een overtreding van de Senegalese verdediger op Ferreyra. Een verder kansarme eerste helft werd met 0-0 afgesloten.

Rood

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. De paars-witte aanvalsgolven bleven ongevaarlijk wegens weinig precieze passing. De Oekraïense vicekampioen was tevreden met de 0-0. Hasi probeerde met invallers Tielemans, Hassan en Sylla nog iets te forceren, maar het was Taison die aan de overzijde met een afstandsschot Proto tot een save dwong. In een tumultueuze slotfase moest Kucher met een tweede gele kaart gaan douchen. Kara schoffelde Dentinho onderuit en kreeg ook rood. Invaller Eduardo wist Proto in de laatste minuut van de blessuretijd dan toch te kloppen, waardoor de laatste Belgische vertegenwoordiger van het Europese toneel verdwijnt. Met een achtste finale zette Anderlecht zijn beste EL-resultaat in jaren neer. Het was immers al van 2010 geleden dat paars-wit nog eens bij de laatste zestien zat in de Europa League. Toen bleek het Duitse Hamburg te sterk.