Ontknoping in Premier League wordt spannendste in jaren

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De strijd om de Champions League-tickets in de Premier League belooft een van de spannendste in jaren te worden. Het is van het seizoen 2005-2006 geleden dat de kloof tussen de derde en de achtste in de stand in deze fase van de competitie zo klein was.

De eerste vier plaatsen in de Premier League geven recht op een ticket voor de (voorrondes van de) Champions League – de eerste drie ploegen zijn rechtstreeks geplaatst, de vierde treedt aan in de laatste voorronde. Met nog 14 speeldagen voor de boeg dit seizoen zijn er nog opvallend veel clubs in de running voor de topplaatsen.

Op een zakdoek

Competitieleider Chelsea (56 punten), met Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard, staat er met een voorsprong van 7 punten op de tweede en 13 punten op de vijfde in de stand comfortabel voor. Het Manchester City van Vincent Kompany telt als eerste achtervolger dus 49 punten, daarna volgen Southampton (45), Manchester United (44), Tottenham Hotspur (43), Arsenal (42), Liverpool (39) en West Ham (37).

Amper acht punten scheiden de derde van de achtste in de stand en het is volgens The Independent van het seizoen 2005-2006 geleden dat de puntenkloof tussen de zes teams op die plaatsen zo klein was in deze fase van de competitie. In dat seizoen bedroeg na 24 speeldagen de kloof tussen de derde (Liverpool) en de achtste (West Ham) slechts 7 punten.

Ter vergelijking: vorig seizoen was dat 16 punten tussen Chelsea en Newcastle. In 2011-2012 was het verschil zelfs 17 punten tussen Tottenham en Sunderland.

Rechtstreekse duels

Bovendien is afgelopen weekend opnieuw gebleken dat de teams aan elkaar gewaagd zijn, want het Tottenham van Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli wipte dankzij een 2-1 zege tegen Arsenal over de stadsgenoot en West-Ham hield Manchester United (Marouane Fellaini, Adnan Januzaj) in bedwang: 1-1.

Op de 25e speeldag staan vanavond en morgen onder andere de rechtstreekse duels Liverpool (Simon Mignolet) – Tottenham en Southampton – West Ham op het programma. Verder treft Arsenal Leicester City, neemt Chelsea het op tegen Everton (Romelu Lukaku, Kevin Mirallas), ontvangt Manchester United Burnley en trekt Manchester City naar Stoke City.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content