Na zes speeldagen is Inter met slechts vier punten net boven de degradatiestreep van de Serie A terug te vinden. Door het iets betere doelsaldo dan de mededegradatiekandidaten Lecce en Bologna staat de ploeg niet nog slechter geklasseerd.

In de 103-jarige clubgeschiedenis kwam Inter alleen op het hoogste niveau uit. Dat zal het volgend seizoen ook wel doen, maar de instorting is opmerkelijk. Maar liefst acht spelers die afgelopen zaterdag tegen Catania (2-1) in de basis stonden, wonnen vorig jaar de Champions League door in de finale Bayern München te verslaan.

Maar coach Claudio Ranieri, die eind september de doorgestuurde Gian Piero Gasperini verving, laat de moed niet zakken. "Niemand is nu gelukkig bij ons, maar we zullen terugkeren naar de top", verklaarde hij in de Gazzetta dello Sport.

Ranieri pakte totnogtoe in de Serie A uit met een zege en twee nederlagen. Hem wacht de zware taak de voormalige kampioensploeg - gekneed door succestrainer José Mourinho - weer omhoog te stuwen. (FV)

Na zes speeldagen is Inter met slechts vier punten net boven de degradatiestreep van de Serie A terug te vinden. Door het iets betere doelsaldo dan de mededegradatiekandidaten Lecce en Bologna staat de ploeg niet nog slechter geklasseerd. In de 103-jarige clubgeschiedenis kwam Inter alleen op het hoogste niveau uit. Dat zal het volgend seizoen ook wel doen, maar de instorting is opmerkelijk. Maar liefst acht spelers die afgelopen zaterdag tegen Catania (2-1) in de basis stonden, wonnen vorig jaar de Champions League door in de finale Bayern München te verslaan. Maar coach Claudio Ranieri, die eind september de doorgestuurde Gian Piero Gasperini verving, laat de moed niet zakken. "Niemand is nu gelukkig bij ons, maar we zullen terugkeren naar de top", verklaarde hij in de Gazzetta dello Sport. Ranieri pakte totnogtoe in de Serie A uit met een zege en twee nederlagen. Hem wacht de zware taak de voormalige kampioensploeg - gekneed door succestrainer José Mourinho - weer omhoog te stuwen. (FV)