Ook deze ‘Belgen’ zien we (mogelijk) op het WK

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Naast de Rode Duivels zullen er volgende zomer op de Russische voetbalvelden, bij leven en welzijn, ook aardig wat spelers uit de Belgische competitie rondlopen. Een overzicht.

Meest waarschijnlijk

Spelers die zonder ongelukken zeker zijn van hun plaats op het vliegtuig naar Rusland zijn de Japanners Yuya Kubo (AA Gent) en Ryota Morioka (Waasland-Beveren), de Iraniër Ramin Rezaeian (KV Oostende), de Australiër Danny Vukovic (KRC Genk), de IJslander Ari Skulason (Sporting Lokeren), de Senegalees Kara Mbodj (RSC Anderlecht), de Kroaat Lovre Kalinic (AA Gent) en de Mexicaan Guillermo Ochoa (Standard).

Vermoedelijk

Hetzelfde geldt wellicht voor de Nigerianen Henry Onyekuru, die dankzij zijn sterke prestaties bij RSC Anderlecht recent voor het eerst werd opgeroepen, en Moses Simon, op voorwaarde dat hij de goede lijn bij AA Gent kan doortrekken.

Als de Zweed Isaac Kiese Thelin vlot de weg naar doel blijft vinden bij Waasland-Beveren, hoeft hij zich normaal gezien ook weinig zorgen te maken. Ook de Egyptenaar Mahmoud Trezeguet Hassan (Excel Moeskroen), de Serviër Ivan Obradovic (RSC Anderlecht) en de Nigeriaan Uche Agbo (Standard) lijken op hun twee oren te mogen slapen.

Recent werden ook de Senegalees Moussa Wagué (KAS Eupen), de Iraniër en Kaveh Rezaei (Charleroi) en de Mexicaan Omar Govea (Excel Mouscron) opgeroepen voor hun land, dus ook zij hebben goede redenen om te dromen.

En nu Peru zich als laatste land plaatste voor de Wereldbeker, zal Charleroispeler Cristian Benavente nog meer gemotiveerd zijn om zijn sterke prestaties verder te zetten.

Twijfelgeval

Onder de spelers die kans maken maar voor wie het een dubbeltje op zijn kant wordt: de Tunesiërs Hamdi Harbaoui (RSC Anderlecht), Larry Azouni (KV Kortrijk) en Dylan Bronn (AA Gent), de Nigerianen Kingsley Mady (Zulte Waregem) en Anderson Esiti (AA Gent), de Serviërs Uros Spajic (RSC Anderlecht) en Stefan Mitrovic (AA Gent), de Panamees Ricardo Avila (AA Gent), de Pool Lukasz Teodorczyk (RSC Anderlecht), de Zwitserse jeugdinternational Saulo Decarli (Club Brugge) en de Kroaat Duje Cop (Standard).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content