Na Michel Preud'homme mag ook een andere Belgische ex-international proeven van succes op het kampioenenbal. Lekhwiya, sinds 9 oktober 2012 de werkgever van de inmiddels 59-jarige trainer, had thuis aan een 2-2-gelijkspel voldoende om tweevoudig winnaar Al Hilal uit te schakelen, nadat de Qatari vorige week verrassend met 0-1 hadden gewonnen in Riyadh.

In het Abdullah bin Nasser bin Khalifa Stadium van Doha, bevolkt door 10.221 supporters, liep het team van Erik Gerets vlot uit tot 2-0, na goals van de Senegalese aanvaller Issiar Dia en verdediger Mohamed Musa - zijn eerste in de Champions League. Maar de Saudi's kwam op gelijke hoogte via treffers van Salman Al Faraj en Mohammad Al Shalhoub (op penalty), waarna het nog tien minuten warm werd voor het doel van goalie Lecomte-Addani.

In juni wachten de kwartfinales, met als mogelijke tegenstanders Al-Shabab (Preud'homme), Buriram United, Seoul, Al Ahli, Guangzhou Evergrande, Kashiwa Reysol - dat het Jeonbuk Motors van invaller Kevin Oris uitschakelde - en Esteghlal.

Na Michel Preud'homme mag ook een andere Belgische ex-international proeven van succes op het kampioenenbal. Lekhwiya, sinds 9 oktober 2012 de werkgever van de inmiddels 59-jarige trainer, had thuis aan een 2-2-gelijkspel voldoende om tweevoudig winnaar Al Hilal uit te schakelen, nadat de Qatari vorige week verrassend met 0-1 hadden gewonnen in Riyadh. In het Abdullah bin Nasser bin Khalifa Stadium van Doha, bevolkt door 10.221 supporters, liep het team van Erik Gerets vlot uit tot 2-0, na goals van de Senegalese aanvaller Issiar Dia en verdediger Mohamed Musa - zijn eerste in de Champions League. Maar de Saudi's kwam op gelijke hoogte via treffers van Salman Al Faraj en Mohammad Al Shalhoub (op penalty), waarna het nog tien minuten warm werd voor het doel van goalie Lecomte-Addani.In juni wachten de kwartfinales, met als mogelijke tegenstanders Al-Shabab (Preud'homme), Buriram United, Seoul, Al Ahli, Guangzhou Evergrande, Kashiwa Reysol - dat het Jeonbuk Motors van invaller Kevin Oris uitschakelde - en Esteghlal.