Na Spanje dreigt ook de start van de nieuwe competitie in Italië te worden uitgesteld als gevolg van een staking door voetballers. De vakbond van de Italiaanse voetballers (AIC) dreigt ermee de eerste speeldag van het kampioenschap komend weekend uit te stellen, als spelers en clubvoorzitters geen compromis vinden over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dat zei AIC-voorzitter Damiano Tommasi na een vruchteloos gesprek met de vertegenwoordigers van de clubs.

Ook in Spanje staken de voetballers momenteel. Daar gaat het om een geschil over de uitbetaling van achterstallige salarissen. Maandag raakte nog bekend dat na de eerste ook de tweede speeldag niet zal doorgaan.

In Italië is er al langer een probleem, want ook vorig jaar dreigden de spelers al meermaals met een staking. Toen had de AIC een staking aangekondigd voor 11 en 12 december. Op 9 december werd die staking echter afgeblazen, omdat er een mondeling akkoord was bereikt over een nieuwe cao. Dat akkoord werd echter nooit getekend. (Belga/KVDA)

Na Spanje dreigt ook de start van de nieuwe competitie in Italië te worden uitgesteld als gevolg van een staking door voetballers. De vakbond van de Italiaanse voetballers (AIC) dreigt ermee de eerste speeldag van het kampioenschap komend weekend uit te stellen, als spelers en clubvoorzitters geen compromis vinden over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dat zei AIC-voorzitter Damiano Tommasi na een vruchteloos gesprek met de vertegenwoordigers van de clubs. Ook in Spanje staken de voetballers momenteel. Daar gaat het om een geschil over de uitbetaling van achterstallige salarissen. Maandag raakte nog bekend dat na de eerste ook de tweede speeldag niet zal doorgaan. In Italië is er al langer een probleem, want ook vorig jaar dreigden de spelers al meermaals met een staking. Toen had de AIC een staking aangekondigd voor 11 en 12 december. Op 9 december werd die staking echter afgeblazen, omdat er een mondeling akkoord was bereikt over een nieuwe cao. Dat akkoord werd echter nooit getekend. (Belga/KVDA)