Ivoorkust wacht in het Koning Boudewijnstadion een "moeilijke maar leerrijke" wedstrijd tegen de Rode Duivels. Dat vertelde de Franse coach van de Olifanten, Sabri Lamouchi, op een persconferentie in Brussel. "We treffen een grote ploeg in een uitverkocht stadion. Het wordt een feest", zegt Lamouchi. "Het is een match om naar uit te kijken, maar het zal moeilijk worden."

De bondscoach van Ivoorkust schat de Rode Duivels anno 2014 heel hoog in. "Met hun enorm potentieel kunnen ze de halve finales bereiken op het WK. België heeft de wapens om door te stoten tot bij de laatste vier", denkt Lamouchi. "Sinds Marc Wilmots de ploeg in handen heeft, lijkt alles te gaan zoals het hoort. Qua spelniveau is het verschil tussen onze ploegen niet al te groot, al is de Belgische selectie wel jonger."

De Franse oud-international, bijna twee jaar coach van Ivoorkust, hecht minder belang aan het resultaat. "De uitslag is niet zo belangrijk, wel het spel dat we tonen. We staan tegenover een ploeg met veel individuele kwaliteiten in elke linie. Ze hebben veel talent, zelfs op de bank. Maar wat mij echt interesseert is wat wij kunnen leren uit de match, zowel op positief als negatief vlak."

Lamouchi: 'Ook Ivoorkust kan troeven op tafel leggen'

Voor Lamouchi (42) wordt dit duel de laatste match voor hij zijn defintieve WK-selectie bekendmaakt. "De periode om dingen te proberen is voorbij. Dit wordt een belangrijke test tegen een sterke ploeg die over een enorm potentieel beschikt. Ik heb respect voor de Belgen, maar ik vrees niemand. Ook Ivoorkust kan troeven op tafel leggen."

In de selectie van 27 zitten onder meer Yaya Touré, Didier Drogba, Cheick Tioté, Kolo Touré, Gervinho, Wilfried Bony en Lokeren-doelman Barry Boubacar Copa. (Belga/INM)

Ivoorkust wacht in het Koning Boudewijnstadion een "moeilijke maar leerrijke" wedstrijd tegen de Rode Duivels. Dat vertelde de Franse coach van de Olifanten, Sabri Lamouchi, op een persconferentie in Brussel. "We treffen een grote ploeg in een uitverkocht stadion. Het wordt een feest", zegt Lamouchi. "Het is een match om naar uit te kijken, maar het zal moeilijk worden." De bondscoach van Ivoorkust schat de Rode Duivels anno 2014 heel hoog in. "Met hun enorm potentieel kunnen ze de halve finales bereiken op het WK. België heeft de wapens om door te stoten tot bij de laatste vier", denkt Lamouchi. "Sinds Marc Wilmots de ploeg in handen heeft, lijkt alles te gaan zoals het hoort. Qua spelniveau is het verschil tussen onze ploegen niet al te groot, al is de Belgische selectie wel jonger." De Franse oud-international, bijna twee jaar coach van Ivoorkust, hecht minder belang aan het resultaat. "De uitslag is niet zo belangrijk, wel het spel dat we tonen. We staan tegenover een ploeg met veel individuele kwaliteiten in elke linie. Ze hebben veel talent, zelfs op de bank. Maar wat mij echt interesseert is wat wij kunnen leren uit de match, zowel op positief als negatief vlak." Lamouchi: 'Ook Ivoorkust kan troeven op tafel leggen' Voor Lamouchi (42) wordt dit duel de laatste match voor hij zijn defintieve WK-selectie bekendmaakt. "De periode om dingen te proberen is voorbij. Dit wordt een belangrijke test tegen een sterke ploeg die over een enorm potentieel beschikt. Ik heb respect voor de Belgen, maar ik vrees niemand. Ook Ivoorkust kan troeven op tafel leggen." In de selectie van 27 zitten onder meer Yaya Touré, Didier Drogba, Cheick Tioté, Kolo Touré, Gervinho, Wilfried Bony en Lokeren-doelman Barry Boubacar Copa. (Belga/INM)