De tiener kreeg in de nasleep van het verloren bekerduel tal van racistische uitlatingen naar zijn hoofd geslingerd op zijn laatste post op Instagram.

Elanga kreeg steun van zijn ploegmaat Marcus Rashford, die zelf ten prooi viel aan online racisme na zijn penaltymisser voor Engeland in de verloren EK-finale tegen Italië van afgelopen zomer. 'Anthony Elanga, kop op', klonk zijn bemoedigende boodschap op Twitter.

Volgens de nieuwe wetgeving kunnen Engelse en Welshe voetbalfans die zich schuldig maken aan online racisme tot 10 jaar verbannen worden van wedstrijden.

De tiener kreeg in de nasleep van het verloren bekerduel tal van racistische uitlatingen naar zijn hoofd geslingerd op zijn laatste post op Instagram. Elanga kreeg steun van zijn ploegmaat Marcus Rashford, die zelf ten prooi viel aan online racisme na zijn penaltymisser voor Engeland in de verloren EK-finale tegen Italië van afgelopen zomer. 'Anthony Elanga, kop op', klonk zijn bemoedigende boodschap op Twitter. Volgens de nieuwe wetgeving kunnen Engelse en Welshe voetbalfans die zich schuldig maken aan online racisme tot 10 jaar verbannen worden van wedstrijden.