De oproep komt er nadat vier voetballende kinderen op een strand op de Gazastrook zijn gedood door een granaat die afgevuurd was vanaf een Israëlisch schip. Het incident wekt veel verontwaardiging op. Israël zegt het 'tragische incident' te zullen onderzoeken.

Facebook

Onder anderen zanger Daan riep de Rode Duivels via de sociaalnetwerksite Facebook op om niét naar Israël af te reizen, gezien de gespannen politieke situatie en de betrokkenheid van kinderen in de raketaanvallen.

Heel wat voetbalfans maakten zich meteen daarna lid van de Facebookgroep 'Tous Ensemble. Maar niet in Israël' die de boodschap ondersteunt. De Facebookpagina had na enkele uren al meer dan 500 likes.

'Voetbal is geen politiek'

'We zijn ons bewust van wat er zich op Facebook afspeelt', laat de KBVB weten via persverantwoordelijke Pierre Cornez. 'We zijn er niet blind voor, en iedereen heeft recht op een mening. Maar wij als voetbalbond zijn geen politieke organisatie, integendeel: we houden ons daar zo ver mogelijk van weg en moeien ons daar niet mee.'

Voor de KBVB is vooral de veiligheid van de eigen spelers en supporters van belang. 'Daarom ook dat we al een brief naar de Europese voetbalfederatie UEFA stuurden om hen te vragen wat de mogelijke opties zijn voor de komende maanden', gaat Cornez voort. 'Zij organiseren de EK-kwalificaties, en zullen dus de juiste beslissing nemen. Daar hebben wij alle vertrouwen in.'

Geannuleerd

De Europese Voetbalbond UEFA besliste alvast om alle Champions League- en Europa League-wedstrijden op Israëlische bodem voorlopig te annuleren wegens de conflicten in Gaza.

De Israëlische clubs wordt gevraagd om hun thuiswedstrijden in andere landen te organiseren.

De oproep komt er nadat vier voetballende kinderen op een strand op de Gazastrook zijn gedood door een granaat die afgevuurd was vanaf een Israëlisch schip. Het incident wekt veel verontwaardiging op. Israël zegt het 'tragische incident' te zullen onderzoeken.FacebookOnder anderen zanger Daan riep de Rode Duivels via de sociaalnetwerksite Facebook op om niét naar Israël af te reizen, gezien de gespannen politieke situatie en de betrokkenheid van kinderen in de raketaanvallen. Heel wat voetbalfans maakten zich meteen daarna lid van de Facebookgroep 'Tous Ensemble. Maar niet in Israël' die de boodschap ondersteunt. De Facebookpagina had na enkele uren al meer dan 500 likes.'We zijn ons bewust van wat er zich op Facebook afspeelt', laat de KBVB weten via persverantwoordelijke Pierre Cornez. 'We zijn er niet blind voor, en iedereen heeft recht op een mening. Maar wij als voetbalbond zijn geen politieke organisatie, integendeel: we houden ons daar zo ver mogelijk van weg en moeien ons daar niet mee.' Voor de KBVB is vooral de veiligheid van de eigen spelers en supporters van belang. 'Daarom ook dat we al een brief naar de Europese voetbalfederatie UEFA stuurden om hen te vragen wat de mogelijke opties zijn voor de komende maanden', gaat Cornez voort. 'Zij organiseren de EK-kwalificaties, en zullen dus de juiste beslissing nemen. Daar hebben wij alle vertrouwen in.'De Europese Voetbalbond UEFA besliste alvast om alle Champions League- en Europa League-wedstrijden op Israëlische bodem voorlopig te annuleren wegens de conflicten in Gaza. De Israëlische clubs wordt gevraagd om hun thuiswedstrijden in andere landen te organiseren.