"Louis kan niet lopen en zit in een rolstoel. Hij wil er alles aan doen om de wedstrijd van dinsdag te halen", aldus de woordvoerder. Over de diagnose wilde hij niets zeggen. Van Gaal geeft daar later op maandag een toelichting over tijdens de persconferentie. Hij zit dan niet zoals gebruikelijk achter de tafel op het complex van de KNVB, maar praat met de pers vanuit het nabijgelegen spelershotel via een videoverbinding.

Assistent-trainer Henk Fraser reed Van Gaal in een golfkar naar het trainingsveld, waar de spelers onder leiding van de andere assistent Danny Blind al waren begonnen aan de warming-up. Fraser zorgde ervoor dat Van Gaal de verrichtingen van de internationals van dichtbij kon volgen.

Het Nederlands elftal sluit de WK-kwalificatiereeks af in een lege Kuip tegen Noorwegen. De ploeg van Van Gaal verdedigt een voorsprong van 2 punten op de Noren en op Turkije. Bij een zege is Oranje zeker van kwalificatie; bij een gelijkspel zeer waarschijnlijk ook, omdat het doelsaldo veel beter is dan dat van Turkije. Bij een nederlaag tegen Noorwegen kan Oranje als derde eindigen en daarmee het WK mislopen. De nummer 2 van de poule gaat de play-offs in.

Van Gaal kreeg in 2012 een nieuwe heup. Vijf jaar eerder belandde hij als trainer van AZ al eens in een rolstoel met een gebroken enkel en kuitbeen. Het ging mis toen Van Gaal op de jaarlijkse reünie van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding (ALO) een demonstratie polsstokspringen gaf.

"Louis kan niet lopen en zit in een rolstoel. Hij wil er alles aan doen om de wedstrijd van dinsdag te halen", aldus de woordvoerder. Over de diagnose wilde hij niets zeggen. Van Gaal geeft daar later op maandag een toelichting over tijdens de persconferentie. Hij zit dan niet zoals gebruikelijk achter de tafel op het complex van de KNVB, maar praat met de pers vanuit het nabijgelegen spelershotel via een videoverbinding. Assistent-trainer Henk Fraser reed Van Gaal in een golfkar naar het trainingsveld, waar de spelers onder leiding van de andere assistent Danny Blind al waren begonnen aan de warming-up. Fraser zorgde ervoor dat Van Gaal de verrichtingen van de internationals van dichtbij kon volgen. Het Nederlands elftal sluit de WK-kwalificatiereeks af in een lege Kuip tegen Noorwegen. De ploeg van Van Gaal verdedigt een voorsprong van 2 punten op de Noren en op Turkije. Bij een zege is Oranje zeker van kwalificatie; bij een gelijkspel zeer waarschijnlijk ook, omdat het doelsaldo veel beter is dan dat van Turkije. Bij een nederlaag tegen Noorwegen kan Oranje als derde eindigen en daarmee het WK mislopen. De nummer 2 van de poule gaat de play-offs in. Van Gaal kreeg in 2012 een nieuwe heup. Vijf jaar eerder belandde hij als trainer van AZ al eens in een rolstoel met een gebroken enkel en kuitbeen. Het ging mis toen Van Gaal op de jaarlijkse reünie van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding (ALO) een demonstratie polsstokspringen gaf.