Opvallend: honderden PSG-supporters wachten Messi tevergeefs op aan luchthaven

© Twitter

Honderden supporters van Paris Saint-Germain hebben zich zondagavond vergeefs op het vliegveld verzameld om Lionel Messi welkom te heten. De Argentijnse topvoetballer liet zich echter (nog) niet zien op luchthaven Charles de Gaulle.

Messi gaf zondag tijdens een persconferentie over zijn afscheid bij FC Barcelona toe dat hij in gesprek is met Paris Saint-Germain. Hij kan daar een aanval vormen met Neymar en Kylian Mbappé. Volgens Franse media wordt Messi mogelijk maandag al medisch gekeurd in Parijs.

Messi had het zondag zwaar tijdens de persconferentie waarin hij voor het eerst sprak over zijn vertrek bij FC Barcelona. De 34-jarige Argentijnse spelmaker hield het niet droog. Nadat hij zijn tranen had gedroogd bedankte hij de club en alle mensen waarmee hij heeft samengewerkt. Messi zei ook in de toekomst zeker terug te keren naar Barcelona. ‘Ik heb alles gegeven voor deze club. Van de eerste dag dat ik hier arriveerde, tot de laatste’, aldus Messi.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Messi bij de Catalanen zou gaan bijtekenen, maar vrijdag werd duidelijk dat een nieuwe deal niet doorgaat. Volgens FC Barcelona kan het nieuwe contract niet worden ‘geformaliseerd’ op grond van de regelgeving van La Liga, de koepelorganisatie van het Spaanse profvoetbal. Barcelona gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. Daardoor kan en mag de club een nieuw lucratief contract voor Messi niet afsluiten.

Partner Content