Opvallend: linksachter Mannschaft blijft club ook na degradatie trouw

© Belga Image

Sterspeler Jonas Hector heeft zijn contract bij FC Köln verlengd tot medio 2023.

De contractverlenging is opvallend omdat Keulen, momenteel laatste in de Bundesliga, zo goed als zeker is van degradatie naar tweede klasse. De 27-jarige Hector is de voorbije jaren de vaste linksachter van de Duitse Mannschaft.

Verbonden

Met nog drie speeldagen te gaan telt rode lantaarn Keulen acht punten achterstand op nummer zestien Freiburg, dat op het einde van het seizoen een barrageduel moet spelen met een tweedeklasser. Een vrij uitzichtloze situatie dus voor de roodhemden.

Maar net op dat moment kan de club haar sterspeler langer aan zich binden. Jonas Hector, sinds 2010 goed voor 187 officiële optredens (en zes goals) voor Keulen, zette maandag zijn krabbel onder een overeenkomt tot juni 2023. Keulen had hem in de zomer van 2010 transfervrij opgepikt bij SV Auersmacher in de Duitse vijfde klasse. De linksachter had in Keulen nog een contract tot juni 2021, maar kon de voorbije maanden rekenen op de interesse van tal van topploegen uit binnen- en

‘Keulen maakte het mogelijk voor mij door te stoten van de lagere klassen tot in de nationale ploeg’, opende Hector op de clubwebsite. ‘Ik ben de club zeer dankbaar en voel mij diep verbonden met Keulen. Ik had na dit seizoen makkelijk van club kunnen wisselen, maar dat voelde niet goed aan. We hebben de afgelopen weken veel samengezeten en ik heb diep nagedacht. De uitkomst daarvan is duidelijk: ik wil bij FC Keulen blijven en mij volgend seizoen, samen met het team en de fans, volledig geven.’

Hector maakte zijn debuut voor de Mannschaft in het najaar van 2014, nadat de Duitsers een half jaar eerder wereldkampioen werden. Sindsdien kwam hij in 3,5 jaar tot 36 caps (en drie goals) voor Duitsland. Vorige zomer won hij met de Mannschaft de Confederations Cup in Rusland.

Partner Content