Oud-voetballer Fons Van Brandt is gisteren overleden. Hij werd 84.

Dat meldt Lierse, de club waarbij Van Brandt bijna zijn hele carrière speelde.

Van Brandt wordt gerekend tot een van de beste verdedigers van zijn generatie. Bij Lierse debuteerde hij op 1 april 1945 op 17-jarige leeftijd. In 1955 won hij de Gouden Schoen. Drie jaar later, op 11 maart 1958, speelde hij zijn laatste wedstrijd in het geel-zwarte shirt.

In totaal speelde de verdediger 330 wedstrijden voor Lierse en scoorde daarin zes keer. Een paar jaar geleden was hij door de supporters verkozen tot het Lierse-elftal van de eeuw.

Van Brandt werd ook 38 geselecteerd voor de nationale ploeg. Hij was erbij op het WK in 1954, waar hij zich vooral in de match tegen Engeland liet opmerken door sterspeler Stanley Matthews uit de wedstrijd te houden. (Belga/KVDA)

Oud-voetballer Fons Van Brandt is gisteren overleden. Hij werd 84. Dat meldt Lierse, de club waarbij Van Brandt bijna zijn hele carrière speelde. Van Brandt wordt gerekend tot een van de beste verdedigers van zijn generatie. Bij Lierse debuteerde hij op 1 april 1945 op 17-jarige leeftijd. In 1955 won hij de Gouden Schoen. Drie jaar later, op 11 maart 1958, speelde hij zijn laatste wedstrijd in het geel-zwarte shirt. In totaal speelde de verdediger 330 wedstrijden voor Lierse en scoorde daarin zes keer. Een paar jaar geleden was hij door de supporters verkozen tot het Lierse-elftal van de eeuw. Van Brandt werd ook 38 geselecteerd voor de nationale ploeg. Hij was erbij op het WK in 1954, waar hij zich vooral in de match tegen Engeland liet opmerken door sterspeler Stanley Matthews uit de wedstrijd te houden. (Belga/KVDA)