Ronaldo (36) heeft het vernieuwde mythische Estádio Maracanã op een schitterende wijze ingewijd. 'El Gordo' (de dikke) nam de bal aan in de zestien, schudde een élastico uit zijn voeten en schoot de bal overhoeks binnen. (zie video onderaan) De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 8-5 in het voordeel van 'de vrienden van Ronaldo'.

De officiële inhuldiging is pas voorzien op 2 juni, dan zal Brazilië het opnemen tegen Engeland in een vriendschappelijke wedstrijd. Ook de finales van zowel de Confederatiebeker als het WK 2014 zullen in het Maracanãstadion gespeeld worden. De wedstrijden kunnen bijgewoond worden door zo'n 80.000 toeschouwers.

246 miljoen euro

Het legendarische stadion in Rio de Janeiro werd in 1950 gebouwd, met een capaciteit van 183.000 plaatsen. Uit veiligheidsoverwegingen werd dat nu gereduceerd, het kostenplaatje bedroeg zo'n 246 miljoen euro.

De renovatie van het stadion verliep niet zonder slag of stoot. Door de vele overstromingen en een langdurige staking liepen de verbouwingen vertraging op. Voor aanvang van de galawedstrijd was er bovendien een naakt protest tegen de privatisering van de site en de onteigening van de gebouwen die er voordien stonden. (ML)

Ronaldo (36) heeft het vernieuwde mythische Estádio Maracanã op een schitterende wijze ingewijd. 'El Gordo' (de dikke) nam de bal aan in de zestien, schudde een élastico uit zijn voeten en schoot de bal overhoeks binnen. (zie video onderaan) De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 8-5 in het voordeel van 'de vrienden van Ronaldo'. De officiële inhuldiging is pas voorzien op 2 juni, dan zal Brazilië het opnemen tegen Engeland in een vriendschappelijke wedstrijd. Ook de finales van zowel de Confederatiebeker als het WK 2014 zullen in het Maracanãstadion gespeeld worden. De wedstrijden kunnen bijgewoond worden door zo'n 80.000 toeschouwers.246 miljoen euroHet legendarische stadion in Rio de Janeiro werd in 1950 gebouwd, met een capaciteit van 183.000 plaatsen. Uit veiligheidsoverwegingen werd dat nu gereduceerd, het kostenplaatje bedroeg zo'n 246 miljoen euro.De renovatie van het stadion verliep niet zonder slag of stoot. Door de vele overstromingen en een langdurige staking liepen de verbouwingen vertraging op. Voor aanvang van de galawedstrijd was er bovendien een naakt protest tegen de privatisering van de site en de onteigening van de gebouwen die er voordien stonden. (ML)