Na dagen van speculaties kon je het persbericht niet echt verrassend meer noemen: de met 1-0-verloren FA Cupfinale tegen Wigan was de laatste wedstrijd bij de werkgever van aanvoerder Vincent Kompany onder leiding van de 48-jarige ex-international. Onder Roberto Mancini, die op 19 december 2009 aantrad als manager van de Citizens en Mark Hughes opvolgde, veroverde Manchester City vorig seizoen de eerste titel sinds 1968, pas het derde kampioenschap in de clubgeschiedenis. Maar een vervolg bleef de afgelopen maanden uit. In de Premier League raakte stadsrivaal United al snel uit zicht, terwijl in de Champions League de groepsfase niet werd overleefd in een poule met Borussia Dortmund, Real Madrid en Ajax.

Voorzitter Khaldoon Al Mubarak verwoordde het gedwongen vertrek van Mancini - die nog onder contract lag tot 2017 - als volgt: "Op plaatsing voor de Champions League na werden de doelstellingen voor dit seizoen niet behaald. Wij danken Roberto voor zijn inzet en toewijding. Uiteraard ook voor het feit dat hij onze club na 35 jaar weer een prijs bezorgde."

Assistent-trainer Brian Kidd zal de resterende twee competitiewedstrijden voor zijn rekening nemen als sportief eindverantwoordelijke. Hij zal ook het team coachen tijdens de trip naar de VS na het seizoen.

Na dagen van speculaties kon je het persbericht niet echt verrassend meer noemen: de met 1-0-verloren FA Cupfinale tegen Wigan was de laatste wedstrijd bij de werkgever van aanvoerder Vincent Kompany onder leiding van de 48-jarige ex-international. Onder Roberto Mancini, die op 19 december 2009 aantrad als manager van de Citizens en Mark Hughes opvolgde, veroverde Manchester City vorig seizoen de eerste titel sinds 1968, pas het derde kampioenschap in de clubgeschiedenis. Maar een vervolg bleef de afgelopen maanden uit. In de Premier League raakte stadsrivaal United al snel uit zicht, terwijl in de Champions League de groepsfase niet werd overleefd in een poule met Borussia Dortmund, Real Madrid en Ajax. Voorzitter Khaldoon Al Mubarak verwoordde het gedwongen vertrek van Mancini - die nog onder contract lag tot 2017 - als volgt: "Op plaatsing voor de Champions League na werden de doelstellingen voor dit seizoen niet behaald. Wij danken Roberto voor zijn inzet en toewijding. Uiteraard ook voor het feit dat hij onze club na 35 jaar weer een prijs bezorgde."Assistent-trainer Brian Kidd zal de resterende twee competitiewedstrijden voor zijn rekening nemen als sportief eindverantwoordelijke. Hij zal ook het team coachen tijdens de trip naar de VS na het seizoen.