De achtstefinalisten in de Champions League voetbal zijn bekend. In 2011 worden geen matchen meer afgewerkt tussen deze zestien finalisten. De eerste heenmatchen zijn voorzien op 14 februari 2012. De finale in de Champions League wordt gespeeld op 19 mei 2012.

In de Europa League worden nog wedstrijden afgewerkt op 14 en 15 december en is het dus nog even wachten op de namen van alle 32 ploegen die Europees zullen overwinteren maar een groot deel is al bekend. In de Europa League worden de eerste heenmatchen gespeeld op 16 februari 2012. De finale gaat door op 9 mei 2012. Een overzicht van de Europese overwinteraars. (INM)
I. CHAMPIONS LEAGUE: 16 voetbalteams
Reekshoofden:

Chelsea (Eng)
Arsenal (Eng)
Apoel Nicosia (Cyp)
Barcelona (Spa)
Bayern München (Dui)
Inter Milaan (Ita)
Real Madrid (Spa)
Benfica (Por)

Tweede in hun groep zijn geworden:

Bayer Leverkusen (Dui)
Marseille (Fra)
Zenit Sint-Petersburg (Rus)
AC Milaan (Ita)
Napels (Ita)
CSKA Moskou (Rus)
Bazel (Zwi)
Lyon (Fra)

II. EUROPA LEAGUE: 32 voetbalteams (negen nog te bepalen)
Zeker van hun plaats zijn de nummers drie uit de Champions League:

Valencia (Spa)
Olympiakos (Gri)
Porto (Por)
Plzen (Tsj)
Manchester City (Eng)
Trabzonspor (Tur)
Manchester United (Eng)
Ajax Amsterdam (Ned)

Bij de eerste twee in de groepsfase van de Europa League zijn er nog negen tickets te verdelen. Onderstaande ploegen zijn wel al zeker van plaatsing:

PAOK Saloniki (Gri)
Standard (Bel)
Hannover (Dui)
PSV Eindhoven (Ned)
Legia Warschau (Pol)
Sporting Lissabon (Por)
Stoke City (Eng)
Athletic Bilbao (Spa)
Metalist Kharkov (Oek)
Braga (Por)
Atletico Madrid (Spa)
Schalke 04 (Dui)
Twente (Ned)
Anderlecht (Bel)
Lokomotiv Moskou (Rus)

De achtstefinalisten in de Champions League voetbal zijn bekend. In 2011 worden geen matchen meer afgewerkt tussen deze zestien finalisten. De eerste heenmatchen zijn voorzien op 14 februari 2012. De finale in de Champions League wordt gespeeld op 19 mei 2012. In de Europa League worden nog wedstrijden afgewerkt op 14 en 15 december en is het dus nog even wachten op de namen van alle 32 ploegen die Europees zullen overwinteren maar een groot deel is al bekend. In de Europa League worden de eerste heenmatchen gespeeld op 16 februari 2012. De finale gaat door op 9 mei 2012. Een overzicht van de Europese overwinteraars. (INM) I. CHAMPIONS LEAGUE: 16 voetbalteams Reekshoofden: Chelsea (Eng) Arsenal (Eng) Apoel Nicosia (Cyp) Barcelona (Spa) Bayern München (Dui) Inter Milaan (Ita) Real Madrid (Spa) Benfica (Por) Tweede in hun groep zijn geworden: Bayer Leverkusen (Dui) Marseille (Fra) Zenit Sint-Petersburg (Rus) AC Milaan (Ita) Napels (Ita) CSKA Moskou (Rus) Bazel (Zwi) Lyon (Fra) II. EUROPA LEAGUE: 32 voetbalteams (negen nog te bepalen) Zeker van hun plaats zijn de nummers drie uit de Champions League: Valencia (Spa) Olympiakos (Gri) Porto (Por) Plzen (Tsj) Manchester City (Eng) Trabzonspor (Tur) Manchester United (Eng) Ajax Amsterdam (Ned) Bij de eerste twee in de groepsfase van de Europa League zijn er nog negen tickets te verdelen. Onderstaande ploegen zijn wel al zeker van plaatsing: PAOK Saloniki (Gri) Standard (Bel) Hannover (Dui) PSV Eindhoven (Ned) Legia Warschau (Pol) Sporting Lissabon (Por) Stoke City (Eng) Athletic Bilbao (Spa) Metalist Kharkov (Oek) Braga (Por) Atletico Madrid (Spa) Schalke 04 (Dui) Twente (Ned) Anderlecht (Bel) Lokomotiv Moskou (Rus)